Mustvee opositsioon umbusaldab linnapead Max Kauri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Kaur
Max Kaur Foto: Peeter Langovits

Mustvee linnavolikogu 28. jaanuari istungil algatas opositsiooni fraktsioon Keskerakonda kuuluva linnapea Max Kauri umbusaldamise.

«Oleme 2015. aasta jooksul korduvalt juhtinud linnapea tähelepanu linnavalitsuse palgalise liikmena töötanud Pavel Kostromini suhtes toimuvale kriminaalmenetlusele ja et välistada ei saa linnale kahjuliku tegevuse jätkumist. Maks Kaur valetas linnavolikogu liikmetele, kui väitis, et ei ole teadlik Pavel Kostrominiga seotud kriminaalmenetlusest,» põhjendas opositsiooni fraktsiooni esimees Aleksandr Apolinsky.

16. detsembril toimus kohtuistung, kus Pavel Kostromin tunnistas ennast süüdi Mustvee linnale suure rahalise kahju tekitamises. «Samal istungil selgus, et prokuratuur on mitu kuude enne kohtuistungit pöördunud Mustvee linnavalitsuse poole, et välja selgitada, kas Mustvee linn soovib kriminaalmenetluse raames esitada Kostromini vastu tsiviilhagi, et korvata linnale tekitatud kahju, kuid Kaur ei teavitanud linnavolikogu prokuratuurilt laekunud kirjast, millega sisuliselt varjas linnavolikogu eest Mustvee linnale tekitatava kahju ulatust, mida hindame kui pahatahtlikku tegevust,» ütles Mustvee linnavolikogu liige Artur Aganitš.

Tema hinnangul ületas Kaur ametivolitusi ja vastas prokuratuurile, et Mustvee linnal puuduvad pretensioonid Kostromini suhtes.

«Viimased kaks aastat on linna juhitud omakasupüüdlikult ja äärmiselt ebaprofessionaalselt,» rääkis fraktsiooni esimees Aleksandr Apolinsky, lisades. et Kaur jätkab talle usaldatud võimu kuritarvitamisega ja on palganud värskelt süüdimõistetud korruptandi nõunikuks.

Mustvee linnavolikogu opositsiooni kuuluvad Aleksandr Apolinsky, Leelo Aganitš, Rita Sorgina, Marianne Kivimurd-Tarelkina ja Artur Aganitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles