Odini sõdalaste Eesti haru juhid lubavad vajadusel «lõpuni välja minna» (19)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Olm saatejuhiga rääkimas
Indrek Olm saatejuhiga rääkimas Foto: Kanal 2

Omaalgatusliku rühmituse Soldiers of Odin Estonia eestvedajad Indrek Olm ja Danel Puuder kinnitasid täna õhtul Kanal 2 saates «Radar», et kui nad lõpuks Eestis patrullima hakkavad, kavatsevad nad sekkuda igasuguse korrarikkumise osas, olgu süüdlane moslem, valge või mustanahaline, ning vajadusel minnakse «lõpuni välja».

«Me ei ole otseselt moslemite, mustanahaliste ega valgete vastu. Kui me näeme, et eestlane või soomlane midagi rikub, siis sekkume. See ongi eesmärk,» rääkis Puuder. Ning kui sekkumine toimub, siis ollakse Olmi sõnul valmis «lõpuni välja minema».

Mida lõpuni välja minema täpsemalt tähendab, jääb saates saladuseks. Tõenäoliselt paneb see politsei rühmituse pärast senisest veelgi rohkem muretsema.

Indrek Olm ja Danel Puuder on mehed, kelle eestvedamisel on sündinud Soldiers of Odin Estonia – omaalgatuslik ja rahva omakaitsele toetuv rühmitus, kelle eesmärgiks on hakata peagi Eesti tänavatel korda hoidma.

«Tegusid on vaja. Mulina aeg on möödas! Mina olen parasiitide vastu, keda pagulasteks nimetatakse ja kellele mina Soome riigi maksumaksjana süüa annan. Nad ei oska olla selle eest tänulikud,» tõi Indrek Olm Radari eksklusiivses intervjuus välja põhjused, miks ta otsustas Odini sõduritega liituda.

Eesti harule pani alguse 11 aastat vangis istunud Danel Puuder, kes võttis detsembris Odini sõduritega ise ühendust, sooviga liituda Helsingi haruga: «Nad küsisid, kas olen huvitatud Eestis asja ajamisest. Loomulikult olin. Uurisin tuttavatelt ning kuna huvilisi tekkis, võtsin Soome poolega taas ühendust. Öeldi, et anna minna!»

Liikmeid tuleb muudkui juurde

Meeste sõnul on hetkeseisuga rühmituse Eesti harus üle 70 tegevliikme. 4000-pealisest Facebooki kommuuni toetajategrupist loodetakse juurde lisada paarsada. Selleks, et liikmeks saada, peab tegevliige oma vastutusel uut inimest soovitama. Plaan on jaotada grupid üle Eesti ning hetkel käibki asutajatel tihe töö liikmete lisamisega.

«Viimasel nädalal olen saanud magada 15 tundi. Pean päevas vastama ühele ja samale küsimusele - kuidas teiega liituda saab - 300 korda,» rääkis Olm.

«Ega see hea pole, kui inimesel on kuritegelik taust. Kuid kui inimene on sellest õppinud ning järeldused teinud ja soovib õilsal eesmärgil aidata, siis tere tulemast,» ei näe röövimise ja narkootikumide omamise eest vangis istunud Puuder probleemi, kui uuteks liikmeteks saavad teiste seas ka endised kurjategijad.

Tänavale kurikatega peksma ei minda

Soldiers of Odin Estonia esmane eesmärk Eestis pole mitte patrullimine, vaid valitsusevastased protestimiitingud. «Patrullima ei hakka me enne, kui selleks vajadus on,» kinnitab Olm. Kui vajadus tekib, siis on kindlad reeglid, mida patrulliv grupp peab järgima. Nii Puuder kui Olm kinnitavad, et rühmituse eesmärk pole minna tänavatele ning hakata pagulasi peksma, vaid vastupidi - eesmärk on endast märku anda, et ära hoida võimalikke seaduserikkumisi.

Näiteks ei tohi grupi liikmed kunagi esimesena käsi taskutest välja võtta ning keelatud on ka enesekaitsevahendid. Lisaks ollakse valmis teostama ka alkoholiteste, et patrullis osaleksid kained inimesed.

Hetkel häirivad Puuderit ja Olmi eelkõige need pagulased, kes nende kodu lähedal kaubanduskeskustes väidetavalt tavakodanikke häirivad. «Kaheksast neljani Helsingi Idakeskuse kaubanduskeskuses valget inimest ei näe. Pagulased istuvad seal ja tülitavad inimesi. Olen näinud oma silmaga, kuidas 12- kuni 14-aastast noort tüdrukut käperdati. Verbaalsetest kommentaaridest ma üldse ei räägigi, see on juba nii tavaline siin,» rääkis Olm. «Mina ei kavatse sellist asja lihtsalt käed taskus pealt vaadata, et olla poliitkorrektne.»

Puuder, kelle elukohaks oli intervjuu ajal ida-Helsingi, nentis intervjuus, et tema oma naisel ja lapsel õhtul omapead tänavatele minna ei luba: «Kui ma tõmban ribikardina eest, vaatab mulle sealt moslem vastu. Mina ei võta oma südametunnistusele seda, kui minu naise või lapsega midagi juhtub.»

Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles