Savisaar: rünnaku võis põhjustada ka Kesknädala artikkel

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar on oma sõnul kuulnud kahest temavastase rünnaku põhjusest – soovist Mart Viisitamme õigeksmõistmist summutada ning soovist maksta kätte Kesknädalas ilmunud IRLi-kriitilise artikli eest.

«Ma olen püüdnud ise ka mõelda, miks just praegu, kaks kuud enne valimisi niisugused asjad alguse said. Mulle on räägitud kuluaarides kahest põhjusest,» kõneles Savisaar tänasel pressikonverentsil.

«Üks, et oli vaja Viisitamme juhtumit summutada, sest kahtlemata on see viimaste aastate üks kärarikkamaid operatsioone – mõelge, kui palju oli seal pealtkuulamisi, läbiotsimisi ja muud - ja siis jooksis see lugu õhust tühjaks. Juba teine kohtuaste on mehed õigeks mõistnud.»

Teiseks võttis ta kätte kolmapäevase Kesknädala. «Mulle kinnitati, et olevat olnud suur skandaal ühes vennasparteis seoses Kesknädala esileheküljega ja et see olevat olnud ajend, miks ikkagi see lugu Postimehesse ilmus,» rääkis Savisaar.

«Aga need on kõik ainult spekulatsioonid, nii et ärge pöörake neile liiga palju tähelepanu.»

Pärnu ekslinnapea, keskerakondlase Mart Viisitamme mõistis Tallinna ringkonnakohus üleeile õigeks ametisaladuse lekitamisega seonduvas. Samas eksis Savisaar, väites, et see on juba teine kohtuaste, mis Viisitamme õigeks mõistis - Pärnu maakohus oli varem Viisitamme siiski süüdi tunnistanud.

Eilne Kesknädal väitis oma esiküljel, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) varastab koduomanike ja maksumaksjate tagant.

Lehe väitel on Eesti Omanike Keskliit muutunud riigivarade jagamisel üllast algatusest IRLi parteirahakoti osaks. «Kodu kaitsmise sildi all viiakse läbi erakonna valimiskampaaniat ja lüpstakse maksumaksjat, kuidas vaid vähegi osatakse,» kirjutati Kesknädalas.

Seoses lähenevate valimistega on Kesknädala andmetel IRLi poliitikud korraldanud pealinnas Nõmmel, Mustamäel, Kristiines, Haaberstis ja Põhja-Tallinnas oma kandidaate Urmas Reinsalu ja Ken-Marti Vaherit propageeriva masspostituse.

«Nii trükise enda kui ka selle laialisaatmise kulude eest on tasunud riigieelarvest rahastatav Eesti Omanike Keskliit. Masspostitus on suunatud piirkondadesse, kus Urmas Reinsalu ja Ken-Marti Vaher loodavad oma hääled saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles