Meediaarvustus: Jahmatav poliitika- ja naljasaade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karilin Engelbrecht.
Karilin Engelbrecht. Foto: .
«Erisaade» esmaspäeviti kell 20.35 ETVs


Satiiriline nädalamagasin «Erisaade» alustas uut hooaega väga julge sammuga – välja vahetati reporter, kelleks eelmisel hooajal oli särava tähena teletaevasse tõusnud Johannes Naan. Noormeest, kellel õnnestus teleekraanil Heti Tulve varbaid masseerida ja Evelyn Sepale striptiisi teha, näis olevat võimatu kellegi samaväärsega asendada. Õnneks ei vasta see tõele.


Juba esimeses saates sai selgeks, et «Erisaate» uus ukraina verd reporter Anatoli Tafitšuk ei löö risti ette ühegi hulljulge eksperimendi või intervjuu ees. 25-minutilise saate jooksul tõi uljas reporter vaatajateni lausa kaks jahmatavat reportaaži.
Esmalt võeti ette integratsioon ja Tafitšuk seadis sammud rahvastikuminister Urve Palo juurde. Tuleb tunnistada, et Tafitšuki vaba käitumine ja lihtsameelsed küsimused meenutasid kangesti Naani suhtlusstiili, aga just see muudabki saate naljakaks.
Eestlaste ja venelaste kultuurilist eripära arutati ka Vilja Savisaarega. Reporter langes ühele põlvele, luges prouale Aleksandr Puškini luuletuse, müksas teda vastu õlga ja ütles: «Kes lööb, see armastab!» Selle peale Savisaar kohmetus ning vastas, et ei, eestlased küll nii ei käitu.


Imestama panebki, et kui Kanal 2 «Ärapanijal» on keelatud ETV kaadreid näidata, sest seal pilgati näiteks riigikogu istungeid, siis «Erisaates» lasevad poliitikud enda üle vabatahtlikult naerda.


Teises saatelõigus külastas Tafitšuk Kolga-Jaani valda Viljandimaal, et püstitada sinna Iglesiase-Aneti ausammas. Nimelt valis Eesti Ekspress neiu Eesti kõige mõttetumaks kuulsuseks, mille peale vastas too, et kõige mõttetumad inimesed elavad hoopis Kolga-Jaanis. Reporterile tuli appi vallavanem, kes leidis ausambale väärilise koha ning selle ehitamiseks loodi sihtasutus – kokku tuleb saada sada krooni.


Lisaks uuele reporterile veavad saadet ka Contra ja Urmas Vaino, aga selle hooaja esimese osa põhjal otsustades paneb saadet vaatama pigem Tafitšuk, sest kui paljud kohalikud reporterid ikka julgevad oma teledebüüdis Vilja Savisaarele vastu õlga lüüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles