Tartu naiste tugikeskus pöördus ministeeriumi vastu kohtusse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa naiste tugikeskuse varjupaiga asukoht on turvalisuse kaalutlustel põhjustel salastatud.
Virumaa naiste tugikeskuse varjupaiga asukoht on turvalisuse kaalutlustel põhjustel salastatud. Foto: ENVL

Tähtvere Avatud Naistekeskus on esitanud Tallinna halduskohtule kaebuse, et vaidlustada sotsiaalministeeriumis naiste varjupaikadele toetusraha jagamise aluseks olnud konkursi tulemused.

Hetkel ei ole veel teada, kas kohus võtab kaebuse menetlusse.

Täna kohtusid kõigi varjupaikade esindajad üle Eesti, et jõuda veel kohtuvälisele kokkuleppele. Varjupaigad arvasid varem, et Tartule ja teistele suurematele linnadele puudu jäänud summa võiks leida 50 000 eurost katuserahast, mida riigikogu fraktsioonid varjupaikadele jagasid.

Tähtvere Avatud Naistekeskuse juhataja Pille Rives ütles, et tänaselt kokkusaamiselt lahendust ei tulnud. Ta märkis, et riigikogu fraktsioonid on avaldanud, et nemad on nõus, kui katuseraha sihtotstarvet muudetakse nii, et Tähtvere naistekeskus saaks tegevustoetusteks juurde 26 000 eurot, Saaremaa tugikeskus 12 000 ning Tallinna Naiste Kriisikodu samuti 12 000.

«Eesti Naiste Varjupaikade Liidu liikmed ei soostunud sellise lahendusega, mis tähendab tegelikult seda, et kohtuvälise lahenduse saamine ei paista kuskilt. Kui ministeerium leiab mingeid variante meile lisarahastuse andmiseks, siis me oleme valmis kaebust tagasi võtma. Praegu seda ei paista,» rääkis Rives.

Sotsiaalministeerium kinnitas, et Tähtvere Avatud Naistekeskus on esitanud kohtule kaebuse, rohkem neil teemale praegu lisada ei olnud. Eesti Naiste Varjupaikade Liidult Postimehel tänase päeva jooksul kommentaare saada ei õnnestunud.

Mullu detsembris kuulutas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna oma käskkirjaga välja konkursi, et toetada vägivallaohvritest naistele ning nende lastele nõustamist ja turvalist majutust pakkuvaid organisatsioone. Jagamisele läks pool miljonit eurot.

Ühispakkumise teinud Eesti Naiste Varjupaikade Liit, mis koondab kümmet varjupaika eri maakondades, sealhulgas ka Lasnamäel äsja avatud filiaali, sai 400 000 eurot, ülejäänud summa jagati Tallinna, Tartu ja Pärnu varjupaikade vahel. Tähtvere naistekeskuse hinnangul ei järginud sotsiaalministeerium konkursi tingimusi ja läbiviimise korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles