Ilves teenetemärgi saajatele: igaühe panus on oluline

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna Tallinnas Vene teatris toimunud tseremoonial teenetemärke üle andes, et riik on rahvaarvult väike ning Eestile on igaühe panus eriti oluline.

Ilves meenutas, kuidas üks tänavustest teenetemärgi saajatest on arhitekti lennukusega kirjeldanud, et kui teenetemärk oleks maja, siis kindlasti igalt poolt ja ümberringi klaasist - väga läbipaistev, natuke ülevalgustatud ja selle maja keldrisse läheb üks trepp, mis viib sooja pehmesse tuppa.

«See on minule siiski pigem kirjeldus teenetemärgi saajatest. Nii saaks ju kirjeldada teid, keda Eesti tänab ja tunnustab iseseisvuspäeva eel. Teie olete nähtaval ja seisate valguses oma kutsetöös või kogukonna edendajatena. Nii on ka Eesti sõprade ja toetajatega kaugemal, kelle tegevus on muutnud Eestit nähtavamaks, kuuldavamaks ja turvalisemaks,» ütles riigipea.

President tänas teenetemärgi saajate perekondi ja sõpru, nende kindla toetuse eest, sest: «Lähedaste mõistmine on see tugi, mis aitab teil anda rohkem, kui seda nõuab igapäevane ametijuhend või tavapärane tegevus.»

Ilves otsustas anda tänavu riiklikud teenetemärgid 99 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles