Peipsi järve jääle jäi lõksu ligi 30 inimest

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid Peipsi jääl.
Kalurid Peipsi jääl. Foto: Ove Maidla

Peipsi järvel Vene poolel jäi täna hommikul jää lagunemise tõttu ligi 30 harrastuskalurit järvele lõksu, päästjad toimetasid hädasolijad kaldale, kirjutab Velikije Luki uudisteportaal Vluki.

Täna hommikul kell 10.45 kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kell 9.45) tekkis Peipsi järve idaranniku lähedal 1,5 kilomeetri kaugusel kaldast jäässe nelja meetri laiune ja 5-6 kilomeetri pikkune lõhe.

Seetõttu ei pääsenud mitukümmend järvel kalastanud inimest enam maale tagasi. Piirkonnas oli järvejääl kalastajaid rohkem, kuid üle 20 inimesi jäi tekkinud lõhest kalda poole ja päästjate abi ei vajanud.

Päästjad toimetasid sündmuskohalt kaldale kokku 28 inimest. Pärast päästmist võtsid kohalikud võimud kalameestelt kontaktandmed ja algatasid nende suhtes menetluse. Nimelt keelas Pihkva oblasti administratsioon veebruari keskel Peipsi järve jääle mineku ning keelu rikkumise eest on ette nähtud rahatrahv.

Ka Eesti poolel on alates veebruari esimesest poolest keelatud minna Peipsi järve jääle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles