Vanainimene peab palatit jagama ohtlike vaimuhaigetega (3)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Hoolekandeteenuste juhataja Maarjo Mändmaa on olnud sunnitud Pärnu vastu vaidlema riigikohtus, kuna pole nõus, et dementne naine tema asutusse määrati.
AS Hoolekandeteenuste juhataja Maarjo Mändmaa on olnud sunnitud Pärnu vastu vaidlema riigikohtus, kuna pole nõus, et dementne naine tema asutusse määrati. Foto: Andres Haabu

Eesti vildakate seaduste tõttu satuvad dementsed vanainimesed ja alkohoolikud samasse palatisse näiteks agressiivsete ja ohtlike skisofreenikutega.

ASi Hoolekandeteenused juhataja Maarjo Mändmaa kaebas Pärnu linna riigikohtusse, kuna polnud nõus, et dementne naine määrati tema asutusse. Riigikohus rahuldas Mändmaa kaebuse 10. veebruaril ja saatis otsuse tagasi ringkonnakohtusse. Juhtumi muudab keeruliseks see, et seadus ei võimalda Mändmaal otsustada, kas kõnealune inimene peaks üldse kinnises asutuses elama.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles