Ida-Virumaal tohib homsest minna Peipsi järve jääle

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talikalastaja Peipsi järvel.
Talikalastaja Peipsi järvel. Foto: Kristjan Teedema

Ida-Virumaal Lohusuu ja Alajõe vallas tohib neljapäevast minna osaliselt jalgsi ja maastikusõidukitega Peipsi järve jääle.

Jalgsi ja maastikusõidukitega on lubatud jääle minek Lohusuu valla piires mitte kaugemale kui poolteist kilomeetrit kaldast. Alajõe vallas Uusküla idapoolsest servast kuni Vasknarva küla Jõhvi-Vasknarva maantee 47. kilomeetrini on lubatud jääle minek kuni viie kilomeetrini kaldast, teatas Ida prefektuur.

Jätkuvalt on keelatud väljumine Peipsi järve jääle Tudulinna ja Iisaku valla territooriumilt. Samuti on keelatud läheneda ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 500 meetrit ja Narva jõe lähtele lähemale kui kaks kilomeetrit.

Vasknarva kordoni juht Illar Jõgi tuletab kõigile meelde, et jääle minnes on soovituslik piiriveekogude veebirakenduse abil või kordonis registreerida nii järvele väljumine kui ka tagasitulek. Nii saab piirivalve jälgida, kas inimene on järvelt ohutult tagasi jõudnud ning võimaliku ohu puhul alustada koheselt otsinguid.

«Enne jääle minekut hinnake adekvaatselt oma tervislikku seisundit ja füüsilisi võimeid, et vältida endale liiga tegemist. Jääle minnes tuleks lisaks kalastusvarustusele kaasa võtta ka täis laetud mobiiltelefon, milles on kordoni kontaktnumber. Lisaks tuleks enda turvalisuse tagamiseks kaasa võtta ka navigatsioonivahend, jäänaasklid ja päästevest,» lisas Jõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles