IRLi naiskogu andis ettevõtliku naise auhinna Anneli Kannusele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Kannus
Anneli Kannus Foto: IRL

IRLi naiskogu IREN nimetas täna aasta ettevõtlikuimaks naiseks Tartu Tervishoiukõrgkooli rektori Anneli Kannuse.

«Anneli Kannus pälvis tunnustuse tugeva panuse eest Eesti ühe tugevaima rakenduskõrgkooli  - Tartu Tervishoiukõrgkooli –  ülesehitamisse sellisena, nagu me teda täna teame ning õendusõppe arendamisse. Anneli on inspireeriv ja energiline juht, ta on eeskujuks nii üliõpilastele kui ka erakonnakaaslastele. Tal on suur roll selles, et õendus on täna kõige suurema konkurentsiga eriala Tallinna ja Tartu tervishoiukõrgkoolides, Eesti õendusdiplom ja õppekavad on konkurentsivõimelised kogu Euroopas,» ütles IRENi juhatuse liige ja Põlva maavanem Ulla Preeden.

«Hea juht kannab samu omadusi, mida hea õpetaja või ema  – otsustusvõimet, oskust inimesi motiveerida, ja innustada. Juhiomadused on paljudes naistes olemas, kuid naised peaksid rohkem oma juhivõimeid teadvustama ja rakendama,» ütles Kannus auhinda vastu võttes. «Teiste varvastel trampimine käib naisjuhiks olemisega paratamatut kaasas, minu julgus seda teha viib ehk ühel hetkel selleni, et uue põlvkonna naisjuhte võetakse enam iseenesest mõistetavatena.»

Anneli Kannus on juhtinud Tartu Tervishoiukõrgkooli 15 aastat. Ta on pikaajaline Isamaa ja Res Publica Liidu liige.

Ettevõtlikuima naise auhinna nominendid olid veel Viljandi ettevõtja ning Hansapäevade eestvedaja ja Bonifatiuse Gildi juht Kätrin Hanschmidt, Jõgevamaa ettevõtja Lea Metsmees, Eesti Puuetega Inimeste Koja liige Kairit Numa, Mõisaküla linna edendaja ja hing Juta Jalakas.

IREN annab ettevõtliku naise auhinda kolmandat aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles