Kohvimekiline kreeka pähkli tort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvimekiline kreeka pähkli tort
Kohvimekiline kreeka pähkli tort Foto: Jaan Heinmaa

Tordipõhi:
5 dl jahu
pool tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
120 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 suuremat muna
2,5 dl petti
1 tl lahustuvat kohvi
50 ml vett
100 g kreeka pähkleid

Kreem:
200 g toasooja toorjuustu
200 ml vahukoort
50 ml kange kohv
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri see samuti võiga. Vahusta või suhkru ja vaniljega. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Aeglaselt vispeldades vala hulka ka pett ja 1 tl lahustuvast kohvist ja 50 ml keevast veest valmistatud kange kohv. Sõelu kaussi ülejäänud kuivained. Lisa jahusegu kolmes jaos klopitud segule. Pärast igat jahuportsu sega tainas ettevaatlikult läbi. Kalla see vormi ja raputa seda nii, et suurem osa õhumullidest kaovad. Küpseta u 40 minutit, kuni tordipõhi puutikuga testides valmis tundub. Lase põhjal vormis 10 minutit jahtuda, siis eemalda kook vormist ja tõsta paberist põhjata restile jahtuma.

Immuta tordipõhi kohviga. Kreemi valmistamiseks klopi 200 g toasooja toorjuustu kreemjaks, lisa 200 ml vahukoort ja 1 tl ning 50 ml keevast veest valmistatud jahutatud kange kohv. Sega ühtlaseks ja määri tort vahelt ning pealt kohvi-toorjuustukreemiga. Kaunista kohviubade, kreeka pähklite või šokolaadist kohviubadega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles