«Pealtnägija»: 67-aastane lastekodu bussijuht kuritarvitas seksuaalselt lapsemeelseid hoolealuseid (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak. Foto on illustratiivne.
Mänguväljak. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kohus karistas hiljuti 4-aastase vangistusega 67-aastast lastekodus töötanud bussijuhti, kes kuritarvitas seksuaalselt lapsemeelseid hoolealuseid, ERRi uudisteportaal ETV saadet «Pealtnägija».

2014. aasta alguses pidas politsei Heino kinni, kahtlustatuna kahe tüdruku vägistamises, mõlemad olid küll üle 16-aastased, kuid intellektipuude tõttu on nende vanuseks hinnatud vastavalt 6 ja 12 eluaastat. Süüdistuse kohaselt pani mees sugukõlvatud teod toime lastekodu garaažis.

Kaks nädalat tagasi peetud istung oli ohvrite kaitseks kinnine ja asja arutati lühimenetluses. Endine lastekodu bussijuht Heino ütles vahetult enne istungit, et ei soovi sellel teemal rääkida, sest tema jaoks on tegemist vandenõuga ja ta on juhtumis nõrgem pool.

Järelpärimisest prokuratuurides selgus, et Heino juhtum ei ole sugugi erakordne ning viimase viie aasta jooksul on olnud mitmeid juhtumeid, kus pedofiil töötas lasteasutuses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles