BNS Live arutleb Brüsseli terrorirünnakute üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimub Tallinnas Solarise Apollos vestlusring sarjast BNS Live, kus analüütikud arutlevad Brüsseli terrorirünnakute põhjuste ja tagajärgede üle. Üritust on võimalik jälgida Postimehe vahendusel.

Kell 11 algavas vestlusringis osalevad kuukirja Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski, Rahvusvahelise Kaitseuuringute keskuse teadur, endine diplomaat Kalev Stoicescu ja välispoliitika kommentaator ja ekspoliitik Toomas Alatalu. Arutelu juhib Bahovski.

Teisipäeval toimus Brüsselis kolm pommiplahvatust milles hukkus üle 30 ja sai vigastada ligi 200 inimest. Kaks plahvatust toimusid Brüsseli lennujaamas, kolmas eurokvartali südames asuvas metroojaamas. Rünnakud toimusid neli päeva pärast seda, kui Belgia politsei vahistas Brüsselis Pariisi terrorirünnakute peamiseks organiseerijaks peetava Salah Abdeslami.

Terrorirünnakud Brüsselis, mis seni oli vaatamata seal asuvale Euroopa Liidu ja NATO peakorterile suurematest terroriaktidest kõrvale jäänud, šokeerisid tervet Euroopat, sundides riike suurendama turvameetmeid ning andes ilmselt põhjuse veelgi tugevdada riikidevahelist koostööd terrorismisvastases võitluseks.

Pariisi novembrirünnakutele järgnenud uued plahvatused Belgia pealinnas lisavad veelgi hoogu diskussioonidele, kuidas peab senine Euroopa vastu rändesurvele ja liikmesriikides kasvavatele populistlikele äärmusliikumistele.

BNS Live toimub Tallinnas Solarise keskuse Apollo raamatupoes, sissepääs on kõikidele huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles