Mitu eestlast pääses enesetapurünnakutest vaid tänu õnnelikule juhusele

Postimees
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlanna Stina räägib, mida nägi Brüsseli lennujaama terrorirünnaku ajal
Eestlanna Stina räägib, mida nägi Brüsseli lennujaama terrorirünnaku ajal Foto: ekraanikuva / ERR

«Pealtnägija» lendas kaasa Nordica lennuga, millega toodi Amsterdami lennujaama kaudu tagasi koju 35 eestlast, kes pärast terrorirünnakuid ja lennujaama sulgemist Belgiasse lõksu jäid. Eestlased rääkisid päevast, mida nad ilmselt kunagi ei unusta. 

Saksa gümnaasiumi õpetaja Kaja Reissaar rääkis, et kui poleks olnud õnnelikku juhust, siis oleks tema tütar ilmselt metrooplahvatuse keskmesse sattunud.

«Läksin hotelli, tahtsin pagasi ära anda, siis kuulsin hotellis terrorirünnakutest. Ma olin väga šokeeritud. Olin väga mures tütre pärast, kes läks metroosse tagasi, et tööle sõita,» rääkis Reissaar.

Tema tütar sõitiski just selle rongiga, kus plahvatus toimus, kuid õnneks selgus, et naisel tuli impulsiivne mõte väljuda üks peatus varem, et osta kohvi ja seejärel tööle jalutada.

Eestlanna Stina oli parajasti lennujaamas teel Abu Dhabist Stockholmi, kui seal toimusid kaks plahvatust.

«Kõndisin check-inist mööda ja läksin sööma, istusin maha, kui käis pauk. Suured rahvamassid jooksid, mis oli väga segadust tekitav. Alguses teatati, et kõik on ok, kuid kui inimesed ikka jooksid, võtsin asjad ja jooksin samas suunas. Meile öeldi, et maja evakueeritakse, tuleb välja minna, kuid paistis, et kõik olid väga segaduses.  Algul, karjuti, et vasakule, siis, et paremale.»

Eestlanna rääkis, et lennujaamast välja joostes nägi ta ka plahvatuses viga saanud inimesi. «Nad olid verised, küll olid käed katki, küll nägu. Ühele, kel oli nägu katki, andsin oma teki.»

Eestlanna märkis, et ka tema päästis vigastustest juhus.  «Ma kümme minutit varem olin just samas kohas. Kui oleksin jäänud sinna istuma …»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles