Riigikogu liige Viktor Vassiljev õigustas koolivägivalda ja rääkis pagulaste uputamisest (30)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna fraktsiooni saadik Viktor Vassiljev kuulamas riigikogus pagulasteemalist arutelu.
Keskerakonna fraktsiooni saadik Viktor Vassiljev kuulamas riigikogus pagulasteemalist arutelu. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Riigikogu keskfraktsiooni liige Viktor Vassiljev õigustas eile Nõmme Raadios koolivägivalda ja rääkis üle piiri saabuvate pagulaste uputamisest.

Rahvasaadik võttis Nõmme Raadio saates «Lõunatund» sõna evolutsiooniteooria teemal. Vassiljev hakkas rääkima, et igasuguses koosluses, olgu tegu hundikarja või Suurbritannia kuningriigi, väikse või suure kohaga, on alati mingi konkurents.

Saadet saab kuulata Nõmme Raadio koduleheküljelt. Doktor Vassiljev hakkab eetris rääkima 33. minutil.

Ta selgitas, et kuigi inimesed ei ole küll pätid ja kaabakad, siis midagi pole parata – igasse looma on tema loomisel sisse integreeritud teatud agressiivsus.

«Ja laste agressiivsus täpselt samamoodi peegeldab seda, olgu ta siis tänaval, olgu ta koolikiusamine, see on samasugune positiivne nähtus põhimõtteliselt – ainult et keegi sai kannatada, keegi sai peksa.

«Võitma peab tugevam, sest tugevam, targem ja inimeste puhul ka rikkam on see, kes peaks andma rohkem tublisid järglasi, peaks rohkem lapsi saama ja selle nimel võitlus toimubki – antaksegi pasunasse üksteisele,» rääkis Vassiljev ja lisas, et ilma selleta ei oleks evolutsiooni, ei toimuks edasiarengut.

«Ja see tähendabki seda, et kui üks külajoodik teisele pasunasse annab, on see evolutsiooni mõistes väga positiivne nähtus,» teatas Vassiljev ja jätkas: «Ja laste agressiivsus täpselt samamoodi peegeldab seda, olgu ta siis tänaval, olgu ta koolikiusamine, see on samasugune positiivne nähtus põhimõtteliselt –  ainult et keegi sai kannatada, keegi sai peksa.»

«Kiviajal oleks ta lihtsalt mättasse löödud ja ta poleks järglasi saanud, aga kuna meil on teatud sotsiaalabi struktuurid, sotsiaalne võrgustik, meil on meditsiin, siis saavad hakkama ja jäävad ellu ka need, kes on absoluutselt saamatud, küündimatud, lollid ja samasugustega saavad nad järglasi,» lisas riigikogu liige.

Paar minutit hiljem võttis Vassiljev sõna ka pagulasteemal. Alustuseks teatas ta, et Brüssel on küllaltki rõve ja sugugi mitte ohutu paik. Mentaliteet, et jätame kõik ellu ja kindlustame kõigile mingisuguse virelemise, on rahvasaadiku sõnul viinud selleni, et sallitakse kõiki ja kõike – erinevaid kultuure ja rahvaid.

Vassiljev ütles, et ta ei saa aru, milleks on Euroopa riikide piirivalvel mingid relvad, tema arvates peaks neil vöö vahel olema lillekimp ja käes šokolaaditahvel, millega täispuhutavate madratsitega üle Vahemere saabuvaid piiririkkujaid tervitada.

«Piirivalvele sai kunagi vanasti ju õpetatud, et kui diversant tuleb täispuhutud kummipaadiga üle piiri, siis tuleb kõigepealt hoiatada, et seisa, muidu lasen, siis tuleb lasta õhku, siis pihta ja ära uputada,» lisas saadik.

Saate esimeses pooles, kui arutati seda, miks rahvas võimuparteid ikka ja jälle tagasi valib, teatas Vassiljev, et tema nimetab seda «peksa saanud naise sündroomiks». 

«Naine saab oma mehe käest peksa, kui naabrid kutsuvad politsei, siis naine ütleb: «Ei, kõik on korras, kõik on kukimuki, väga ilusti, ärge teda jumala pärast ainult ära viige.» Sellepärast, et tema saab oma mehe käest peksa, ta juba teab, mis asi see on, aga viiakse see mees ära, tuleb äkki teine veel hullem ja sellepärast rahvas valibki võimul oleva partei, kes on talle juba peksa andnud,» kõlas Vassiljevi võrdlus.

Ajakirja Naised värskes kaaneloos rääkis doktor väga detailselt, kuidas ta lõõgastub: «Istun oma pehmesse lössivajunud tugitooli, teen teleka lahti ja vaatan Ameerika märulit – ja ma ei hakka siinkohal sõnadega keerutama –, kus pekstakse neegreid, nii et tatti, verd ja hambaid lendab.»

Naiste steriliseerimine

Möödunud aasta 26. jaanuaril palus riigikogu sotsiaalkomisjoni keskerakondlasest liige Viktor Vassiljev vabandust naiste ees, kes tundsid end tema tollase väljaütlemise pärast solvatuna.

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutas tookord avalikul istungil, kas tuleks luua üksikvanemate lastele elatismaksete tagamiseks riiklik fond. Sotsiaalkomisjoni liige Vassiljev ütles, et naisel on enne mehega abiellumist võimalus teda testida.

«Miks ta abiellub siis vastutustundetu mehega ja saab temaga veel igavese hunniku lapsi. Minu meelest tuleks selliseid naisi karistada seadusega, kes abielluvad vastutustundetu mehega. Seadus võiks täie karmusega sekkuda ja sellised naised võiks steriliseerida,» olid riigikogu liikme sõnad.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles