Lastekaitse liit: on lubamatu, et rahvasaadik julgustab lapsi üksteisele «pasunasse panema» (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps.
Laps. Foto: Vida Press

Lastekaitse liit teatas, et kogu tehtud töö valguses on neil valus näha, et riigikogu liige leiab, et koolikiusamine on kuidagigi positiivne nähtus.

Lastekaitse liit märkis, et on koostöös ministeeriumide, ülikoolide, laste, lapsevanematega ning erinevate kodanikuühiskonna organisatsioonidega aastaid tegutsenud selle nimel, et ennetada ja vähendada kiusamist lasteaedades ning koolis, et jõuda ühel hetkel kiusamisvaba haridusteeni.

«On lubamatu, et rahva esindaja positsiooni pealt rääkiv inimene julgustab lapsi üksteisele n-ö «pasunasse panema» evolutsiooni eesmärgil,» teatas Lastekaitse liidu kommunikatsioonijuht Mart Valner.

Suur osa läänelikust ühiskonnast on Valneri sõnul üles ehitatud sotsiaalse üksteise aitamise peale ning see annab võimaluse, et lapsed ning noored saavad kõik võrdsed võimalused ellu astumiseks, sealhulgas omandades haridust asutustes, kus saab keskenduda õppimisele, mitte sellele, kuidas end kiusamiste eest kaitsta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles