Toobal nendib, et omavahelised kiskumised mõjuvad Keskerakonna reitingule kehvasti (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal ja Mailis Reps.
Priit Toobal ja Mailis Reps. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles täna avaldatud erakondade populaarsusuuringuid kommenteerides, et Keskerakonna toetuse languse taga on erakonna juhtivate liikmete omavaheliste vastuolude võimendamine meedias.

«Valijad ootavad, et Keskerakond tegeleks reformierakondlikule valitsusele alternatiivi pakkumisega ning oleks konstruktiivseks opositsiooniks. Suur osa riigikogu fraktsioonist ja selle juhid on aga aktiivselt tegelenud kongressijärgse arvete klaarimisega,» teatas peasekretär Toobal, kes pidi mullu süüdimõistva kohtuotsuse pärast ise riigikogust lahkuma.

Ta nentis, et kui keskerakondlased paistavad silma vaid erakonnakaaslaste kritiseerimisega meedia vahendusel, siis ei kiida seda heaks ka valijad.

«Keskerakonna kongress oli juba novembri lõpus, kus valiti esimees ja juhatus, ning erakonna toetajad tahavad näha, et erakond efektiivselt edasi töötaks. Töörahu pole aga saavutatud ning jätkuva meediasõja korral kaotavad hääli kõik Keskerakonna poliitikud, olenemata sellest, kas nad toetasid kongressil Savisaart või Simsonit,» muretseb Toobal.

«Erakonna sees, nii piirkondades kui ka juhatuses peabki saama debateerida, kui aga juhatuse koosolekutest osa ei võeta, ja selle asemel üksnes intervjuusid jagatakse, siis see erakonna liikmete ega Keskerakonna toetajate hulgas usaldust juurde ei tekita,» heitis Toobal ette.

Priit Toobal nõudis ise, et erakonnakaaslane Mailis Reps astuks Keskerakonna aukohtu ette.

Tema sõnul saatis Reps 2. märtsi, päev enne Raplamaa piirkonna aastakoosolekut talle Türi osakonna 18 keskerakondlase sooviavaldused vahetada oma piirkond Raplamaale. Toobali sõnul selgus kontrollimisel, et suur osa neist 18 inimesest ei olnud piirkonnavahetusest teadlikud.

Samuti teatas Toobal sellel nädalal pärast Kadri Simsoni keskfraktsiooni juhiks tagasi valimist, et Jaanus Karilaiu toetajad kaaluvad halduskohtusse pöördumist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles