«Pealtnägija: Rae vallas sattusid kaheksa peret oma kodu lõksu (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salu tee maja Peetris
Salu tee maja Peetris Foto: ERR / ekraanikuva

Rae valla Peetri aleviku Salu tee elanike sõnul on nad justkui oma kodu orjad, sest kuigi vald andis omal ajal loa ehitada kolm ühepereelamut, siis arendaja tegi need majad kokku kaheksaks osaks, vald aga andis majadele kasutusloa kui ühepereelamutele.  Kui esimesed inimesed kodusid müüa tahtsid, selgus, et pangad enam sellisesse kombinatsiooni laenu ei anna ja müüa neid eluasemeid enam ei saa.

Pered ostsid oma kodud kaheksa aastat tagasi, umbes 100-ruutmeetrised kodud maksid üle kahe miljoni krooni, vahendas ERRi uudisteportaal «Pealtnägijat». Tagantjärele saatuslik detail on see, et ehitus- ja kasutusloa järgi on kõigi kolme hoone puhul tegu ametlikult ühepereelamuga, kuid igas majas elab mitu peret.

Probleem on selles, et majade kasutusload ei vasta tegelikule olukorrale ja karmima käsitluse järgi võib kortereid pidada koguni ebaseaduslikuks ja pank ostjatele enam niimoodi laenu ei anna.

Vald, mille ametnik kasutusloa välja andis, ei nõustu tagantjärele inimestele vastu tulema ja kasutusluba muutma.

Loe edasi siit.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles