Ratas: jutt linnapea koha püüdmisest on täielik väljamõeldis

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu aseesimees, Keskerakonda kuuluv Jüri Ratas nimetas oma erakonnakaaslase Jaanus Karilaiu juttu, nagu ihaldaks ta Tallinna linnapea ametit, täielikuks väljamõeldiseks.

Ratas ütles Postimehele, et kandideerib Eesti Olümpiakomitee presidendiks täie tõsidusega. «Kui osutun 15. aprillil valituks, siis pühendan ennast täiskohaga Eesti spordielu ja olümpialiikumise edendamisele. See tähendab lahkumist poliitikast ning erakonnast,» lausus ta.

Karilaid toetab olümpiakomitee presidendi valimistel tema sõnul ettevõtja Urmas Sõõrumaa kandidatuuri. «Seetõttu levitab ta kuuldust, nagu Jüri Ratas mõtleks hoopis Tallinna linnapea kohast. See jutt on täielik väljamõeldis,» ütles Ratas.

Karilaid kirjutas eile Facebookis, et Ratasel on olümpiakomitee presidendi kohale kaks väga tugevat konkurenti – Urmas Sõõrumaa ja Tõnu Tõniste –, mis tähendab, et Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Sven Sesteri ja reformierakondlase Remo Holsmeri lobitööst ei pruugi talle piisata. «Kuna Jüri Ratas on tüdinenud tööst riigikogu aseesimehena – minu arvates on ta seda tööd teinud hästi –, siis on temas tärganud lootus, et poliitiline turvapadi võiks olla Tallinna linnapea ametikoht,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles