«Pealtnägija»: jõukad abielupaarid kasutavad varade jagamisel tihti kantimist ja skeemitamist (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakaardid.
Pangakaardid. Foto: SCANPIX

Merko endise juhatuse liikme Tõnu Kortsu ja Karin Alliksaare lahutuses põimuvad kõmuline kriminaalasi, emotsionaalne suhtedraama ja keeruline, kahe miljoni euro suurune ühisvara jagamise vaidlus, kuid tagatipuks tuleb välja, et Allikasaare ja Kortsuga seotud protsess pole üldse erakordne, vaid täiesti tavaline praktika, mida jõukamad inimesed enda lahutuste puhul tihti kasutavad.

Advokaatide sõnul on igasugu nippidega vara peitmine eksabikaasa eest pigem norm kui erand, kirjutas ERRi uudisteportaal. 

Tüüpiliselt teeb üks pool abielu jooksul loodud firma varatuks ning jagamise hetkel pole see enam midagi väärt, just nii juhtus väidetavalt perekond Kortsuga.

Perekonnaseadus ütleb ühemõtteliselt, et abielu kestel tekkinud vara jagatakse võrdselt, kui pole abieluvaralepingut – ja see säte tundub tihti takkajärgi ahistav.

Mare Lust on üle 30-aastase staažiga advokaat, kes spetsialiseerunud just lahutusasjadele. «Mees ütleb, et ära mine tööle, et ole kodus, mina sind pean ülal, aga nagu see moment tekib, et mehel tekib teine naine, pannakse kaardid kinni ja naised ei saa tihtipeale tööd,» selgitas Lust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles