Bruno pälvisid varemgi silma paistnud disainerid

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeskujuliku design management’i eest auhinnatud Margus Triibmanni (vasakult), Leena Politanovi ja Tarmo Luisu vahele on end seadnud Mare Kelpman (prillidega).
Eeskujuliku design management’i eest auhinnatud Margus Triibmanni (vasakult), Leena Politanovi ja Tarmo Luisu vahele on end seadnud Mare Kelpman (prillidega). Foto: Peeter Langovits

Tallinna arhitektuuri- ja disainigaleriis eile välja antud Eesti disaini auhinna Bruno pälvis parima toote loojana Mare Kelpman. Parima disainiprojekti auhinna sai Tarmo Luisk ja eeskujuliku design management’i Bruno ettevõte byRoller.

«Tootekategoorias said kandideerida kõik tooted, mis olid kahe aasta jooksul valmistatud või on niimoodi valmis, et neid võimalik päevapealt toota,» selgitas Eesti Disainerite Liidu (EDL) esimees Ilona Gurjanova. «Disainiprojekti kategoorias said kandideerida disainerid ja disainerite meeskonnad, kes on teinud unikaaldisaini või ühekordset disainiprojekti.»


Gurjanova sõnul otsustas EDL tänavu tunnustada ka ettevõtteid, kes mõistavad disaini edutoovat rolli ja teevad selle nimel pidevalt koostööd professionaalsete disaineritega.
41 nominendi seast langetas valiku rahvusvaheline žürii koosseisus Michael Thomson (Euroopa Disainiorganisatsioonide Liidu president), Timothy Jensen (kuulsa disainifirma Jacob Jensen Design omanik), Gudrun Lilja Gunnlaugsdóttir (nimekas Islandi disainer), Harri Korhonen (Soome firma Inno asutaja) ja Heikki Zoova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles