Lasnamäe linnaosavanem avalikustas Eestisse toodud pagulaste asukoha (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamägi.
Lasnamägi. Foto: Liis Treimann

Tallinna Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva avalikustas, et Euroopa Liidu ümberpaigutamiskava raames Eestisse toodud esimesest seitsmest pagulasest kuus on majutatud Lasnamäele.

«Selgus selline lugu, et nad juba paigutasid kuus inimest - üksiku mehe ja viieliikmelise pere Lasnamäele,» rääkis Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva neljapäeval rahvusringhäälingu venekeelse kanali ETV + otsesaates.

Jufereva viitas kolmapäeval Tallinna linnavalitsuses peetud nõupidamisele, kus osalesid ka abilinnapead Mihhail Kõlvart ja Merike Martinson.

«Mina ei tea, kus need inimesed elavad, kuna nad ei ole veel oma elukohta registreerinud, see tähendab, et nad pole veel meie juures käinud ega taotlusi toetuste saamiseks esitanud,» rääkis Jufereva.

Jufereva tunnistas, et ei tea, miks valiti pagulaste elukohaks Lasnamäe, kuna temaga eelnevalt ei konsulteeritud ning korteri neile otsis maaklerfirma.

«Meie soov nendele riigistruktuuride esindajatele oli, et meid enne majutamist teavitatakse, et me saaks ette valmistada, võib-olla soovitada, millisesse rajooni neid majutada,» rääkis linnaosa vanem. Jufereva sõnul andsid riigi esindajad lubaduse, et tulevikus majutatakse inimesi linnaosa võime eelnevalt teavitades.

Sotsiaalministeerium teavitas Tallinna linna pagulaste saabumisest

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Karin Volmeri sõnul teavitas ministeerium Tallinna linna sõjapõgenike saabumisest enne nende Eestisse jõudmist.

«Tallinna linn andis teada ka omapoolsest kontaktisikust. Linnaosavalitsuse teavitamine on omavalitsuse sisemise kommunikatsiooni küsimus. Oluline on kaitsta sõjapõgenike privaatsust, et väga keerulistest oludest saabunud inimesed saaksid oma uue eluga kohaneda,» lausus Volmer.

Esimesed seitse pagulast - viieliikmeline perekond Iraagist ning üks mees Jeemenist ja teine Süüriast- jõudsid Kreekast Eestisse 22. märtsil. Siseministeeriumi teatel paigutati saabujad elamispindadele Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles