Reinsalu ei usu vanglate suitsukeelu tõttu protestide puhkemist (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vang suitsetamas. Pilt on illustratiivne
Vang suitsetamas. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Justiitsminister Urmas Reinsalu hinnangul ei ole tõenäoline, et täieliku suitsetamiskeelu kehtestamine vanglate territooriumil põhjustaks vangide seas protestiaktsioone.

«Suurem muudatus toimus selles osas juba 2010. aastal, mil suitsetamine siseruumides keelati. Ka siis ei toonud see muudatus kaasa olulisi probleeme ega korratusi,» ütles Reinsalu reedel BNS-ile.   

«Tuleb arvestada sellega, et vanglas kui karistusasutuses kehtivad karmimad reeglid kui väljaspool vanglat. Vanglas on suitsetamine täna lubatud üksnes jalutuse ajal ja õuealal. Päevas on vangile lubatud kolm kuni viis sigaretti, nii ei ole ka praegu vanglas ahelsuitsetamine kuidagi võimalik,» selgitas justiitsminister.

«Vanglateenistus toetab suitsetamisest loobumist erinevate asjatundjate abil juba täna. See muudatus hoiab kokku ka vangla tööd vangide läbiotsimisel, mis on praegu vajalik selleks, et sigarette ei toodaks siseruumidesse, kus suitsetada ei tohi,» lisas minister Reinsalu.

Justiitsministeerium saatis neljapäeval kooskõlastusringile vangla sisekorraeeskirja muutmise määruse eelnõu, millega keelataks täielikult vanglates suitsetamine. Samuti kehtestatakse eeskirjademuudatusega kõigi tubakatoodete ning nendega seonduvad toodete, sealhulgas tuletikkude omamise keeld vanglas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles