Selgus esimene eestlane nn Panama paberites (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Norberg (keskel).
Kalle Norberg (keskel). Foto: Peeter Langovits

ETV saade «Aktuaalne kaamera. Nädal» tõi välja esimese eestlase Panama paberites. Selleks on skandaalse kuulsusega pankur ja ettevõtja Kalle Norberg.

Norbergile kuulunud firma LFS Corporate Finance käib läbi Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekkinud andmetest. Rahvusringhäälingu andmeil müüs Norberg ettevõtte äritegevuse koos klientide ja kontaktidega Londonisse firmale Capita. Viimased märked firma Eesti haru ja kurikuulsaks saanud advokaadibüroo kontaktidest pärinevad aastast 2014.

AK suhtles Kalle Norbergiga ja mees kinnitas, et tema ettevõte on olnud lepingulistes suhetes Mossack Fonsekaga. Kuid kuna asjassepuutuvad ärid kuuluvad täna uuele omanikule, siis ei pea ta võimalikuks seda lähemalt kommenteerida.

Norberg on kuulsust kogunud Eesti rikaste raha majandamisega ja neile võlgu jäämisega, Läti ajakirjanduse lipulaeva Diena vastuolulise müügitehinguga ja paljude vähem või rohkem edukate ettevõtmistega kaugemal välismaal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles