Pentus-Rosimannus: riigikohus tühistas ebaõiglase otsuse (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu

Kommenteerides riigikohtu otsust saata Autorollo tsiviilasi osaliselt tagasi uueks arutamiseks Tallinna ringkonnakohtusse ütles endine välisminister ja praegune riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus, et riigikohus tühistas tema suhtes «äärmiselt ebaõiglase otsuse».

«Riigikohus tühistas minu suhtes eelmisel suvel tehtud äärmiselt ebaõiglase otsuse nn Autorollo vaidluses ja muidugi on see mulle hea uudis. Ma pole saanud otsuse endaga veel väga detailselt tutvuda, aga seniloetu põhjal säilub mul usk, et õiglus on ka pärast väga pikka ühepoolset meediaveergudel toimunud rünnakut siiski võimalik ja et tegude eest, mida inimene ei ole teinud, ei saa teda ka vastutavaks teha,» teatas Pentus-Rosimannus.

«Riigikohtu tänases [kolmapäevases] otsuses seisab otsesõnu, et mullusuvine otsus, mille järel ma välisministri kohalt taandusin, oli sisuliselt täielikult põhjendamata. See kinnitab sama, mida ma rohkem kui kolm aastat kestnud nõiajahi kestel loendamatu arv kordi olen öelnud - ma ei ole teinud ühtegi otsust ega tegu, mis minu isale kuulunud ettevõtet või selle võlausaldajaid kuidagi kahjustanud oleks,» sõnas Pentus-Rosimannus.

Ta lisas, et viiest nõudest ühe osas tuleb ringkonnakohtul nüüd uus otsus teha. «Muidugi loodan ma, et juba 2012. aasta sügisel alanud epopöa saaks viimaks ühele poole,» sõnas Pentus-Rosimannus.

Riigikohus saatis kolmapäeval Autorollo tsiviilasja osaliselt tagasi uueks arutamiseks Tallinna ringkonnakohtusse, mis peab muuhulgas selgitama, kas nõude osaline pööramine endise välisministri ja praeguse riigikogu saadiku Keit Pentus-Rosimannuse vastu oli ikka pädev.

Riigikohtu jättis kolmapäevase otsusega osa hageja nõudeid kostjate vastu rahuldamata, kuna nõude aluseks esitatud asjaolud jäid maa- ja ringkonnakohtus osaliselt tõendamata. Ülejäänud nõuete osas tühistas riigikohus ringkonnakohtu otsuse materiaalõiguse vale tõlgendamise ja menetlusõiguse normi olulise rikkumise tõttu ja saatis asja uueks arutamiseks Tallinna ringkonnakohtule.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles