Video: piirivalve eriüksus demonstreeris ohtliku piiririkkuja kinnivõtmist (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida- ja Lõuna piirivalvebüroode operatiivüksused demonstreerisid täna Kagu-Eestis Piusa piirivalvekordoni lähedal oma taktikat korraldustele mitte allunud agressiivse piiririkkuja kinnivõtmisel.

Piusa piirivalvekordoni ülem Valmar Hinno selgitas, et eriüksus tegutseb sellisel viisil vaid potentsiaalselt ohtliku, tõenäoliselt relvastatud ja kõigile muudele hoiatustele mitte reageerinud kahtlusaluse kinnivõtmisel.

«Kogemata piiri rikkunud seenelised ja eksinud turistid selliste kohtlemist kartma ei pea,» lausus Hinno.

Töö eripära tõttu ei ole kiirreageerijate isikud avalikud ning üksuse liikmed tulid kaamerate ette maskides.

Praegu on idapiiril töötavas piirivalve kiirreageerimisüksuses 30 inimest, neist pooled tegutsevad Ida ja pooled Lõuna prefektuuris. Riigil on plaan piirivalve kiirreageerimisüksust lähima paari aasta jooksul veel 20 inimese võrra suurendada.

Piirivalve eriüksus on ööpäevaringses valmisolekus ning üksuse ülesanne on reageerida kõrgendatud ohuga piiriintsidentidele. Üksuse liikme varustusse kuulub püstolkuulipilduja MP5, püstol Walther P99, tehnilised seire- ja valveseadmed ning muud piiririkkumiste tõkestamiseks vajalikud erivahendid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles