Vabaduse väljakul tähistati Euroopa Liidu sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 7. mail toimub Vabaduse väljakul tasuta kogupereüritus, millega tähistatakse Euroopa Liidu sünnipäeva. Postimehe vahendusel saab vaadata üritusest ja seal toimuvatelt aruteludelt otseülekannet.

Seekordse pidupäeva fookuses on digitaalne Eesti. Toimub Arvamusfestivali Euroopa eri, mille raames arutletakse teemadel, mis puudutavad internetti, privaatsust ning Eesti kui tehnoloogialiidri kohta 21. sajandi maailmas.

Kohapeal asuvad digitelgis tutvustatakse ka erinevaid Eesti idufirmasid ja nende uusimat tehnoloogiat. Toimub ka traditsiooniline orienteerumismäng läbi kesklinnas asuvate välisriikide esinduste.

Postimehe vahendusel saab vaadata otseülekannet kell 11 kuni 16.15.

Ajakava

Kell 11.00 Eesti esimese sünnipäevapannkoogi printimine. Külalisi tervitab Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip. Eesti Euroopa Liikumine kuulutab traditsiooniliselt välja aasta eurooplase.

Kell 12.00 Arvamusfestivali Euroopa eri arutelu «Kunas muutub Eesti füüsilisest riigist ainult virtuaalseks?» Osalevad Teleporti asutaja Sten Tamkivi, Euroopa Parlamendi saadik Marju Lauristin. Arutelusid modereerib tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa.

Kell 13 Arvamusfestivali arutelu «Kuidas saada ülemaailmseks staariks Tallinnast ühe sülearvuti ja suure tahtmisega?» Osalevad CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, Eesti e-residentsuse programmi direktor Kaspar Korjus, Bold Tuesday asutaja Markus Marks. Arutelusid modereerib tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa.

Kell 14 Arvamusfestivali arutelu «Kas politseil peaks olema juurdepääs igaühe telefonile ja Facebooki kontole?» Osalevad poliitik Siim Kallas, andmekaitse inspektsiooni direktor Viljar Peep ja  Tallinna Tehnikaülikooli professor Tanel Tammet. Arutelu modereerib teleajakirjanik Urmas Vaino.

Vabaduse väljakule üles seatud Geeniuse digitelgis saab uudistada ja katsetada uusimat tehnoloogiat ning vaadata, millega tegelevad Eesti idufirmad. Kohal on elektrijalgratta loojad firmadest Ampler Bikes ja CoModule, Bike ID; Ajujahi konkursi finaalikohta püüdev idufirma Sprayprinter; muusikategija Mach mashine; Starshipi kullerrobotid; tarkade sisetaldade tegijad idufirmast Heelosophy; lastele programmeerimist õpetava mängu Bit by Bit loojad ja jahipidamise nutilahenduse pakkujad idufirmast Huntloc.  

Kell 16 Passimängu auhindade loosimine ja päeva lõpetamine. Osalejate vahel lähevad loosi reisitšekid väärtuses 300 eurot, 700 eurot ja 1000 eurot.

Kogu päeva kestvat meelelahutusprogrammi juhivad Katariina Tamm ja Urmas Vaino. Muusikat teevad Würffel ja Avoid Dave. Lastele jätkub tegevust avaral eriprogrammiga lastealal, kus vägesid juhatab Leiutajateküla Lotte. 

Eestis korraldab Euroopa päeva üritusi Euroopa Komisjoni esindus Eestis koos Euroopa Parlamendi infobürooga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles