Saarlane sai tagasi 14 aasta eest varastatud jalgratta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad politseilaos.
Jalgrattad politseilaos. Foto: Toomas Huik / Postimees

Saarlaselt 14 aastat tagasi varastatud jalgratas jõudis tänu kaupluses säilinud rattaregistrile uuesti omaniku kätte, kuigi politseid toona rattavargusest ei teavitatud.

Hiljuti jõudis Kuressaare politseijaoskonda jalgratas, mille omaniku otsimine viis Kuressaare politseijaoskonnas leidudega tegeleva patrullpolitseiniku Ahto Auliku ootamatu avastuseni, kirjutab Saarte Hääl.

Nimelt selgus, et ratas, mis nüüd oli leidnud tee politseijaoskonda, oli 14 aasta eest varastatud selle toona 5-aastaselt omanikult. Ratas varastati üsna varsti pärast selle soetamist, kuid politseisse tookord vargusest ei teatatud. Seda suurem oli perekonna üllatus, kui nüüd, 14 aastat hiljem, said nad kõne politseist ja ratas taas nendeni jõudis.

Auliku sõnul on selge, et politseisse jõudvate leitud või läbiotsimisel konfiskeeritud esemete tagastamisel omanikele mängib olulist rolli see, kas politsei üldse teab, kellele üks või teine asi kuulub.

«Meie huvi on, et saaksime võimalikult palju asju tagasi anda nende õigusjärgsetele omanikele,» sõnas Aulik. «Julgustame kõiki inimesi politseid vargusest kindlasti teavitama või ka informeerima oma kaduma läinud esemetest.»

Ta selgitas, et antud juhul sai politsei ratta inimesele tagastada seepärast, et kohalik kauplus oli selle müümise hetkel oma registrisse kandnud ja seal kajastus ka ratta omanik. «Soovitame kindlasti võimalusel eelistada kauplusi, kus selline register on olemas, sest see muudab omaniku leidmise oluliselt lihtsamaks,» lisas Aulik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles