Justiitsministeerium vabastab Lantini ametist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Pistisekahtluse alla sattunud kohtutäitur Priit Lantin esitas eile pärast tööpäeva lõppu avalduse ametist vabastamiseks ning vastavalt sellele saab mees ametist priiks alates 15. veebruarist.

Kuni selle ajani Lantini ametivolitused peatatakse, teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja Postimees.ee’le. Lantini asendamise ja nõuete jagamise küsimused otsustatakse lähiajal.

Postimees.ee kirjutas eile, et alates tänavu 1. jaanuarist jagab avalik-õiguslikke nõudeid kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koda ning kohtutäiturid enam otse asutustelt nõudeid ei saa.

Justiitsministeeriumi asekantsleri Marko Aaviku sõnul tehti vajalikud seadusemuudatused juba eelmisel aastal ning sellest aastast kehtiva korra kohaselt ei jaga avalik-õiguslikke nõudeid täituritele enam asutused otse, vaid need jagatakse kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja poolt kohtutäituritele valitsuse määrusega kehtestatud korra alusel.

«Konkreetsel ametnikul ja kohtutäituril ei ole enam võimalik omavahel nõuete jagamises kokku leppida või seda protsessi mõjutada,» märkis Aavik.

Kaitsepolitsei pidas mupo endise juhi Kaimo Järviku ja Lantini kinni laupäeval. Kahtlustuse järgi võttis Kaimo Järvik Lantinilt pistist selle eest, et Järvik eelistas ja eelistaks ka tulevikus teda tegelema Tallinna munitsipaalpolitsei ameti poolt määratud ja tasumata jäänud trahvide sissenõudmisega. Pistisena saadud summa on kahtlustuse järgi 9500 eurot (ligi 150 000 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles