Talvik tulivihane: keegi lekitas raporti kokkuvõtte (4)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Sander Ilvest

Riigikogu Tallinna Sadama uurimiskomisjoni juht Artur Talvik ütleb, et ametkondlikuks kasutamiseks mõeldud raporti mustand on lekitatud avalikkusele pahatahtlikult ja kokkuleppeid rikkudes.

«Mind ajab see nii õudselt marru. Ma ütlesin, et meil tuleb see 14. juunil välja ja enne seda ma ei taha kusagil kommenteerida. Ja nüüd selgub, et on kusagil üles läinud,» ütles Talvik.

Uurimiskomisjoni esimehe sõnul pole tema raporti sisu avalikuks teinud ega ka selle kohta kommentaare jaganud. «Ma kardan, et seal on tehtud selline nipp, et keegi on selle lekitanud ja siis on justkui minu sõnad sisse pandud!»

Talviku sõnul ei saanud lekitamine olla juhuslik, vaid selle taga pidi olema katse raportit diskrediteerida. «Kellelgi olid asjad läbi mõeldud. Ega midagi juhuslikku siin pole.»

Riigikogu Tallinna Sadama uurimiskomisjoni kuuluvad lisaks Talvikule veel Andres Anvelt (SDE), Jaanus Karilaid (KE), Valdo Randpere (RE), Siim Kiisler (IRL) ja Henn Põlluaas (EKRE).

«Kes seda ikka sai teha? See on praegu kõigil komisjoni liikmetel ja Tallinna Sadamal. Lisaks veel MKM ja rahandusministeerium. Need on praegu ainsad kohad, kus see raport on ja ka ainsad kohad, kust see lekkida on saanud,» rääkis Talvik.

Mis edasi saab, Talvik ei tea. Esialgu jääb paika algne plaan, et raport tehakse avalikuks 14. juunil. Enne seda Talvik raporti kokkuvõttes mainitud väiteid ei kommenteeri, sest tema sõnul võivad need järgmiste koosolekute käigus veel muutuda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles