Oudekki Loone sai teisel katsel Keskerakonna peasekretäriks (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna juhatus otsustas täna teisel katsel toetada erakonna esimehe Edgar Savisaare ettepanekut nimetada riigikogu liige Oudekki Loone partei peasekretäriks.

Loone poolt hääletas täna 10 ja tema vastu oli neli juhatusse kuuluvat keskerakondlast. «Olen väga tänulik mulle osutatud toetuse eest ning kavatsen seda kohustust täita täie tõsidusega,» ütles Loone Keskerakonna teatel ja lisas, et partei sihiks on kohalike valimiste võitmine.

Loone vastas hiljem Postimehe küsimusele, et juhatuses ei olnud hääletamise ajal jõuvahekordi. «Oleme üks erakond. Vaidlesime, arutasime ja valdava enamusega kinnitasime minu nimetamise erakonna peasekretäriks,» lisas ta.

Loone hinnangul ei olnud selles midagi imelikku, et teda alles teisel katsel kinnitati erakonna peasekretäriks. «Inimesed tegelikult ka eelmine kord ütlesid, et nad tahaksid natuke aega mõelda, kõnelda sellest, mida pakkusin välja. Et erakond peab olema avatud,» lausus vastne Keskerakonna peasekretär.

Küsimusele, kuidas ta kavatseb erineda oma eelkäijast Priit Toobalist, vastas Loone, et püüab olla oma tegemistes täpsem.

Üks neist on näiteks erakonna rahalise seisu ülekontrollimine. Loone sõnul on seda küsimust ka juhatuses mitu korda arutatud. «See (teema – toim) on meile endale küllalt selge, aga olen sellega nõus, et asjad, mis on meile selged, ei pruugi alati avalikkusele olla selged,» sõnas Loone.

Loone märkis, et tänasel juhatuse istungil ei olnud päevakorras kriminaalkorras karistatud Priit Toobali ja Lauri Laasi väljaarvamist parteist. Kuna mõned juhatuse liikmed on seda küsimust korduvalt üles tõstatanud, siis tõenäoliselt tuleb see teema siiski lähiajal päevakorda.

Esimest korda arutas Keskerakonna juhatus peasekretäri nimetamist reedel, kuid siis ei leidnud Loone kandidatuur toetust. Loone kinnitamist toetas kaheksa, vastu oli aga üheksa juhatuse liiget.

Loone avaldas juba samal päeval lootust, et juhatus kinnitab ta järgmisel koosolekul siiski ametisse. Enne juhatuse kogunemist esitas ta juhatuse liikmetele ka oma nägemuse peasekretäri tööst. Muu hulgas lubas ta peasekretäriks saades esimese asjana ette võtta erakonna rahalise seisundi kontrolli ja kinnitas, et vajadusel palgatakse partei majandusseisu hindamiseks ka erapooletu audiitorfirma.

Keskerakonna senine kauaaegne peasekretär Priit Toobal loobus peasekretäri ametist eelmise nädala alguses.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles