Laar: mugavuspresidenti Jõksist ei saa, Eestile ustava presidendi aga küll (3)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu auesimehe Mart Laari hinnangul ei saaks endisest õiguskantslerist ja praegusest vandeadvokaadist Allar Jõksist mugavuspresidenti, Eestile ja selle põhiseadusele ustava riigipea aga küll.

«Ei hakkagi praegu rääkima sellest, et president peaks olema mitte ühiskonna lõhestaja vaid ühendaja, mida Jõks on, vaid lähtun isiklikest kogemustest,» ütles Laar oma kommentaaris, kus avaldas Jõksi kandideerimisele toetust.

Ta märkis, et on Jõksiga mitmes ametis koos töötanud ja ka korralikult piike murdnud. «Selle järgi võin ütelda, et mugavuspresidenti temast ei saa, Eestile ja selle põhiseadusele absoluutselt ustava presidendi aga küll,» lausus Laar.

Rääkides Jõksile ette heidetavast nõrgast välispoliitilisest kogemusest, ütles ta, et «seda võivad rääkida tühikargajad, kelle välispoliitiline kogemus piirdub peamiselt Brüsseli õllesaalidega». «Olen Jõksiga mitmel pool maailmas töötanud ning näinud, et ta suudab ka tugeva pinge all rahulikuks ja efektiivseks jääda,» märkis Laar.

Jõks teatas esmaspäeval pressikonverentsil, et on valmis presidendiks kandideerima.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles