Savisaar lubab presidendiks kandideerimise otsustada 11. juuniks (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: JUSS SASKA

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar lubas otsustada enda kandideerimise presidendivalimistel 11. juuniks.

«Meie (Keskerakonna - BNS) volikogu toimub 11. juunil, küll ma selleks ajaks otsustan, pidades eelnevalt nõu oma toetajatega,» rääkis Savisaar neljapäeval Tallinna televisoonile antud intervjuus.

Savisaar viitas, et Keskerakonna rohkem kui 12 piirkonna juhid on teinud ettepaneku, et ta presidendiks kandideeriks.

Keskerakonnast on teatanud oma soovist presidendiks kandideerida ka erakonna riigikoguliikmed Mailis Reps ja Peeter Ernits, neile lisandus nädalavahetusel ettevõtja Marina Riisalu. 

Savisaar: minu kodust leitud raha oli mõeldud bioonilise jala ostuks

Kriminaaluurimise tõttu Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Savisaar ütles intervjuus veel, et tema kodust leitud suur kogus sularaha oli mõeldud talle bioonilise jala ostmiseks.

«Eelmise aasta suvel minu sünnipäeval kingiti mulle elektriline ratastool ja mõned sõbrad arutasid siis ka bioonilise jala tellimist,» rääkis Keskerakonna esimees Savisaar neljapäeval Tallinna TV otsesaates. Selline jalg oleks absoluutselt midagi muud võrreldes praeguse proteesiga, ütles Savisaar, kelle sõnul kasvatatakse sellise jala külge kunstlikud närvid, mis võimaldaks seda märksa sujuvamalt liigutada.

«See raha, millega selle eest maksta, oli mul lauasahtlis ja kapo viis selle ära,» ütles Savisaar. Võeti ka see raha, mis oli mõeldud elektrilise ratastooli eest tasumiseks, märkis Savisaar, kes tunnistas, et selletõttu teeb talle raha arestimine muret.

Tallinna ringkonnakohus jättis neljapäeval jõusse Harju maakohtu varasema määruse, millega esimese astme kohus oli prokuratuuri taotlusel arestinud Edgar Savisaare valdusest leitud sularaha.

Ringkonnakohtu hinnangul on enam kui 200 000 euro väärtuses sularaha arestimise kohaldamine õiguspärane.

Savisaar sattus eelmise aasta märtsis streptokokknakkuse tõttu Tartu Ülikooli kliinikumi ravile. Nakkuse leviku peatamiseks amputeeriti Savisaare parem jalg ülaltpoolt põlve.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles