Galerii ja video: Edgar Savisaar tähistas Linnapoes sünnipäeva (3)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna 66-aastaseks saanud ametist tagandatud Tallinna linnapea Edgar Savisaar alustas sünnipäeva tähistamist Lasnamäel asuvast Linnapoest, kus ta koos abilistega müüjaks kehastus. Enamjaolt porgandeid, banaane ja õunu ostnud õnnitlejatelt kuulis Savisaar ohtralt kiidusõnu ja häid soove ning paljud olid sünnipäevalapse jaoks kaasa haaranud ka lillekimbu.

Kui Savisaar abilistega Linnapoodi jõudis, olid ettevalmistused juba alanud. Poe ees ja sees olid paremad kohad sisse võtnud kümned prouad, kes - ritvadena kõrguvad nelgid niiskes pihus - olid kuldhammaste välkudes valmis õnnesoove edastama. 

Ja kuigi üritus toimus maksumaksja raha eest ülalpeetavas linnapoes, polnud ostlemine kohalolnutele peamine. Kõige tähtsam oli võimalus näha iidolit näost-näkku ning avaldada talle toetust eluraskustega võitlemisel. 

«Ma olen teda algusest peale näinud… Kui kunagi küsiti Marju Lauristini käest, siis ta ütles, et küsige Edgar Savisaarelt, ta oskab kõigele vastata. Ja siiamaani oskab! Teist sellist meest ei ole ja teda tuleb tõesti hinnata. Ma ei tea, kas noorus on hukas, et sellest aru ei saada,» ütles Savisaarelt banaane ja porgandeid ostnud lasnamäelane Jüri.

«Sünnipäeva puhul soovisin tervist, jõudu ja edu. Ta sobib presidendiks ja peaministriks ning alla selle pole tal mõtet üldse proovidagi… Viimati nägin teda oktoobris, kui käisin Hundisilma avatud uste päeval suppi söömas. Rahvast oli üle Eesti tohutult. Busse oli nii palju, et ei saanud pärast oma autoga tulemagi! Olen loomulikult Keskerakonna valija, siin ei ole ju praegu kedagi teist valida!»

«Edgar on tugev, Edgar on meie»

Lillekimbu ja õnnitluskaardiga LIPO ees seisnud lasnamäelanna Ljudmilla sõnul on Edgar tugev ja armastatud. «Ma tahaks terve Lasnamäe rajooni inimeste nimel öelda, et me kõik armastame ja austame Edgarit ja me jääme tema kõrvale. Ma olen invaliid ja käin kogu aeg siin poes ostmas. Siin saab osta rohkem, kuna hinnad on väikesed. Selle eest me peame ütlema oma suurele Edgarile «Suur aitäh!». Me näeme teda kõrgemalseisvana, kuna me ei näe ühtegi teist kandidaati tema kohale. Edgar on tugev, Edgar on meie, me armastame teda.»

Häid sõnu Savisaare aadressil jätkus ka Ljudmilla sõbrannal, kes enda sõnul ei kuulu ühtegi poliitilisse organisatsiooni. «Valitsust me ilma Edgarita ei näe. Ainult Edgar peab istuma eesotsas, siis ei tule meile natsismi, nälga, majandus saab olema ja kõik saab meil olema, peaasi, et Edgar istub eesotsas,» leidis ta.

Svetlana, Daissia ja kahe Ljudmilla hinnangul on oluline, et valitaks inimene, kes muretseb kõigi, nii eestlaste kui ka venelaste pärast. Nende jaoks on tähtis ka see, et Venemaaga hoitaks kontakte. Prouade hinnangul tuleb elada rahus ja usalduses ning pole vahet, milline on inimese rahvus või nahavärv – olgu või neeger!

Ahjaa... Tahate teada, mis oli Ljudmilla õnnitluskaardile kirjutatud? «Me ei kirjutanud sinna trükitud tekstile midagi juurde, sest kui me kõik oleks sinna midagi kirjutama hakanud, siis poleks meil enam kaarte jätkunud!» 

Umbes tunni ajaga on rahvaga kohtumine läbi. Savisaarele jäävad head soovid ja lillesülemid ning õnnelikele valijatele ülevad emotsioonid ja kilode kaupa odavaid puu- ja köögivilju. Kõige andunumad fännid kasutavad aga veel viimast võimalust, et autosse suunduvat Savisaart teist või isegi kolmandat korda tänada. Kõige eest. Ja soovida tugevat tervist. Ja võitu, sest võit on kõige tähtsam.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles