Kuriteokahtlusega Kajar Lember sai teenetemärgi (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kuriteokahtlusega kinni peetud Kajar Lember vahetult pärast vabadusse pääsemist.
kuriteokahtlusega kinni peetud Kajar Lember vahetult pärast vabadusse pääsemist. Foto: Kristjan Teedema

Kohalikke omavalitsusi ühendav Eesti Maaomavalitsuste Liit (EMOVL) andis oma 95. sünnipäeval teenetemärgi hiljuti kuriteokahtlustuse saanud Kajar Lemberile.

Nimelt toimus möödunud neljapäeval Türil EMOVLi 95. sünnipäeva pidu, kus muude tegevuste hulgas anti üle liidu hõbe- ja kuldmärgid. Paljude tublide vallajuhtide seas sai hõbemärgiga pärjatud ka korruptsioonikahtlustuse saanud Tartu endine abilinnapea Kajar Lember.

Mäletatavasti pidas keskkriminaalpolitsei kaks nädalat tagasi Lemberi kinni, kuna teda on alust kahtlustada korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt oli ta ka osaline hiiglaslikus soodustuskelmuses. Lember lahkus seepeale abilinnapea kohalt, kõigist muudest avalikest ametitest ja Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast.

«Vaadake, asi on niimoodi, et see otsus oli tehtud enne seda, kui need teised asjad päevavalgele tulid,» ütles Postimehele Maaomavalitsuste liidu aseesimees, Kambja vallavanem Ivar Tedrema. Kuna täna on Lemberile esitatud vaid kahtlustus, ei näinud liit põhjust otsust ka ümber vaadata.

Tedrema sõnul pälvis ka Tabivere vallavolikogu tööd 10 aastat juhtinud Lember teenetemärgi hea koostöö eest liiduga. Ehkki Lemberit ennast neljapäeval teenetemärki vastu võtmas ei olnud, toimetatakse Tedrema kinnitusel märk kindlasti omanikule.

Maaomavalitsuste hõbemärk antakse isikule, kes on oma tegevusega kaasa aidanud liidu arengule. Lisaks Lemberile said hõbemärgi Aimi Vaimel, Jüri Ott, Mart Võrklaev, Andres Laisk, Lauri Luur, Aare Vabamägi ja Rain Sangernebo.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles