Kohus mõistis julmale mõrvarile üle 18 aasta pikkuse vangistuse (3)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Mirontšenko tuli kohtumajja jääknähtudega ja võeti aresti alla.
Jevgeni Mirontšenko tuli kohtumajja jääknähtudega ja võeti aresti alla. Foto: Liis Treimann

Harju maakohtu mõistis täna ohvri kindlustusraha saamiseks mõrvanud mehe 18 aastaks ja kuueks kuuks vangi.

Mõrva eest karistati Jevgeni Mirontšenkot 17-aastase vangistusega. Kohus liitis sellele karistusele veel varasemad karistused ja mõistis liitkaristuseks 18 aastat ja kuus kuud vangistust.

Sellest mõisteti maha juba ära kantud vangistus ning lõplikuks kandmisele kuuluvaks karistuseks mõistis kohus 15 aastat, kuus kuud ja kaks päeva vangistust.

Mirontšenko peab hüvitama kohtu- ja menetluskulud.

Esitatud tsiviilhagi rahuldas kohus osaliselt ning mõistis Mirotšenkolt välja materiaalse kahju hüvitisena 628,32 eurot.

Uurimisandmetel toimus raske kuritöö 2010. aasta 8. märtsil, kui 1971. aastal sündinud Mirotšenko peksis meesohvri esmalt metallist esemega läbi ja tulistas seejärel tema pihta kaks lasku, ühe lasu selga ja siis kontaktlasu kuklasse. Süüdistuse järgi oli teo põhjuseks soov saada kindlustusel kannatanu surma eest hüvitist. Nimelt oli Mirotšenko paar kuud enne kannatanu surma soovitanud kannatanul sõlmida ühe miljoni krooni peale elukindlustusleping, mida viimane ka tegi. Lepingu järgi oli määratud isikuks, kellele kindlustussumma kannatanu surma korral välja makstakse, Mirotšenkoga lähedastes suhetes olev 27-aastane naine.

Kuna politseil ei õnnestunud koheselt Mirotšenkot mõrvaga seostada, jätkas mees kuritegude sooritamist, pannes toime inimkaubanduse toetamise ja sai selle eest ka 2013. aastal karistada. Ühtlasi sai Mirotšenko 2011. aastal karistada narkokuriteo, avaliku korra raske rikkumise ja omastamise eest, mille ta oli sooritanud enne mõrva.

Lõpuks õnnestus politsei koguda piisavalt tõendeid seostamaks Mirotšenkot ka 2010. aasta mõrvaga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles