Raplamaal hukkunud tüdruk tegi surmasõitu vanemate autoga

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raplamaal teisipäeva hilisõhtul Tallinna-Pärnu maanteel liiklusõnnetuses hukkunud 17-aastane neiu sõitis oma vanematelt võetud Jaguari sõiduautoga.

Traagiline liiklusõnnetus juhtus teisipäeva hilisõhtul kell 23.56 Raplamaal Vigala vallas Päärdu külas. Esialgsetel andmetel kaldus Pärnu suunas liikunud juhtimisõiguseta 17-aastane neiu Jaguariga vastassuunavööndisse ja põrkas kokku Tallinna suunas sõitnud haagisega Scania veoautoga. Neiu hukkus laupkokkupõrkes sündmuskohal.

Veoauto 41-aastane juht oli kaine ja tal on vastava kategooria juhtimisõigus.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku ülesandeid täitev Carol Merzin ütles Postimehele, et veoauto juht on praeguseks tunnistajana üle kuulatud.

Hukkunud neiule on määratud ekspertiis, mis selgitab välja tema terviseseisundi õnnetuse ajal, kaasa arvatud selle, kas ta oli tarvitanud alkoholi või narkootikume.

Sündmuse uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest, kui sellega on põhjustatud inimese surm.

Mis põhjusel sõiduauto juhtimisõiguseta alaealise kätte sattus, selgitab välja uurimine.

Rapla politseijaoskonna patrullitalituse juhi Margus Kaldma pani eile lapsevanematele südamele, et kodus oleks reeglid kindlalt paigas ja üheselt arusaadav, et juhtimisõiguseta ei tohi autot juhtida.

«Kodust eemal viibides peab olema tagatud see, et sõidukite võtmed on pandud ohutusse kohta. Nii puudub ahvatlus ja võimalus võimalikke ohtlikke uitmõtteid realiseerida,» ütles Kaldma.

Sanktsiooni selle eest, et noor inimene vanemate autot kasutama pääses, seaduses ette nähtud ei ole.4

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles