Sadama uurimiskomisjoni liikmed tegid parvlaevahanke uurimiseks politseisse avalduse

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama uurimiskomisjon.
Tallinna Sadama uurimiskomisjon. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Tallinna Sadama uurimiskomisjoni liikmed Henn Põlluaas (EKRE) ja Jaanus Karilaid (KE) tegid uurimiskomisjoni materjalide põhjal avalduse politseisse.

Opositsioonisaadikud leiavad, et suursaarte ja mandri vahelisse parvlaevahankesse mindi teadlikult hanget rikkudes. «Uurimiskomisjonis välja tulnud andmete põhjal on alust arvata, et parvlaevahange viidi läbi poliitilise tellimusena,» märkisid nad ühises pressiteates.

Komisjoni esimees Artur Talvik (Vabaerakond) ütles Postimehele, et kõigil komisjoni liikmeil oli võimalus aruandesse muudatusettepanekuid esitada. Põlluaasa ja Karilaiu ettepanek politseisse avaldus teha läbi ei läinud.

«Komisjon leidis, et erinevalt Botnicast, kus me ilmselgelt leidsime kuriteokahtluse, siis parvlaevahanke puhul me otseselt midagi sellist ei leidnud. Küll aga ütlesime neile, et antagu tuld. Tegemist on rahvasaadikutega ja neil on vabadus politseisse avaldus teha,» lisas Talvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles