Rootsis elav Eesti vanahärra tänab eestlasi abi ja aususe eest (2)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Elmo Riig / Sakala

Postimehe poole pöördus Rootsis Stockholmis elav eestlasest vanahärra, kes on südamest liigutatud sellest, et Tallinnas kadunud koti tänu ausale leidjale ja politseile kiiresti kätte sai.

Vanahärra palub oma nime mitte avaldada, kuid soovib edastada tänu Statoili bensiinijaama müüjale, häirekeskusele, politseipatrullile ja inimesele, kes raha, dokumente, lennukipileteid ja fotokaamerat sisaldanud õlakoti leidis ja lähedal asuvasse poodi hoiule viis.

Härra kirjeldas, kuidas unustas esmaspäeval Tallinnas teel lennujaama kogemata õlakoti bussipeatuses pingile, kui Põhja puiesteel bussi peale istus.  «Siis märkasin oma ahastuseks, et õlakotti ei ole. Külm higi tungis otsaesisele. Kõik paistis halva unenäona. Kotis oli ju kogu minu identiteet: pass, piletid, raha, kaamera  ja kõik muu reisiks hädavajalik,» meenutas vanahärra.

Mees hüppas järgmises peatuses maha ja pöördus abipalvega lähedal asuva Statoili tankla müüja poole, kes tema eest häirekeskusega ühendust võttis. Pärast väikest ootamist saabus mees- ja naispolitseinikust koosnev patrull, kes vanahärra suureks üllatuseks ulatas talle tema kadunud koti.

«Nad olid juba bussipeatuse juures ringi vaadanud ja koti kätte saanud ühest poest, kuhu keegi aus inimene selle oli pingilt leides toimetanud!»

Kui vanahärra avastas, et hakkab juhtunu pärast lennukile hiljaks jääma, viis politseipatrull ta lisaks kiiresti lennujaama.

«Siin kurjas maailmas on veel olemas palju häid, ausaid ja abivalmis inimesi,» kirjutas vanahärra Rootsist Postimehele. «Tänan teid kõiki!»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles