Ministeerium hakkab kõrgharidusseadustikku uuendama (3)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikool.
Tartu ülikool. Foto: Margus Ansu / Postimees

Haridus- ja teadusministeerium kavandab kõrgharidusseadustiku uuendamist ning ootab ülikoolidelt, üliõpilastelt, tööandjatelt ja teistelt partneritelt ettepanekuid ja teemasid, mida valdkonna õigusaktide kaasajastamisel kaaluda.

Kõrgharidusseadustiku kaasajastamine on osa haridusseadustiku kaasajastamisest, mille esimeseks etapiks oli uue haridusseaduse koostamine. Uue haridusseadusega reguleeritakse vähem ja põhimõttelisemat laadi küsimusi, mis annab rakendajatele nii suurema vabaduse kui ka vastutuse. Sama eesmärk on ka kõrgharidusseadustiku kaasajastamisel.

Ministeerium ootab ülikoolide, rakenduskõrgkoolide, teadusasutuste, tööandjate ja üliõpilaste esindajate ning teiste partnerite ettepanekuid 22. augustiks.

Ministeeriumi haridusseadustiku juhi Sille Uusna sõnul on oodatud ettepanekud nii kõrghariduse kohta üldisemat kui ka täpsemates õppe- ja teaduskorralduslikes küsimustes. «Ettepanekute kogumine on kõrgharidusseadustiku kaasajastamisel esimene samm. Sügisel alustatakse partneritega arutelusid töörühmades,» selgitas Uusna.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles