Politsei kasutas kiiruseületaja peatamiseks relva

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidukiiruse mõõtmine.
Sõidukiiruse mõõtmine. Foto: Lõuna politseiprefektuur.

Eile oli Rakvere politsei sunnitud peatumismärguannet eiranud sõidukijuhi taltsutamiseks kasutama teenistusrelva.

Kiiruseületaja teekond lõppes metsas ning keegi autos olnud inimestest viga ei saanud.

Eile kella 14.23 ajal märkasid politseinikud Tallinna-Narva maanteel kiirust ületanud sõiduautot BMW. 154 km/h liikunud sõiduautole andis politseinik peatumismärguande, kuid sõidukijuht lisas peatumise asemel hoopis kiirust.

Politsei asus mootorrattaga kihutajale järele sõitma. Tallinna suunas liikunud BMW kiirus kasvas kohati 207 kilomeetrini tunnis.

Harjumaal keeras BMW peateelt kõrvalteele ning jätkas endale vilkurite ja helisignaaliga järgneva politseimootorratta eest ärasõitmist.

Ühel hetkel kaotas autojuht sõiduki üle kontrolli ning sõitis kraavi, kust üritas edasi liikuda. Seekord andis politsei teenistusrelvast hoiatuslasu ning seejärel tulistas esi- ja tagarehvi pihta.

Tühjad rehvid aga ei takistanud edasi sõitmist, kuid seekord lõppes teekond metsas, kus liikumisvõimalus oli olematu.

Autoroolis olnud 50-aastane meesterahvas toimetati Rakvere politseiosakonda väärteomaterjalide koostamiseks.

Rakvere politseiosakonna komissar Margo Kukk nimetab seekordset juhtumit õnnelikuks, sest tihtipeale lõpeb kihutamine liiklusõnnetusega.

Kukk sõnas, et kui politsei annab sõidukijuhile peatumismärguande, siis tuleb sellele reageerida ja peatuda, mitte karistuse vältimiseks üritada kiiruse lisamisega põgeneda.

Sellega seatakse ohtu nii ennast kui ka kaasreisijaid ning samuti kaasliiklejaid. Enamik politsei eest ärasõitnud liiklusrikkujad saadakse kätte või tuvastatakse hilisema politseitöö käigus.

Lahendi väärteoasjus teeb Viru maakohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles