Tallinna Vesi: nii suure vihmavalangu korral restkaevud ummistuvad

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus Maakri tänaval.
Uputus Maakri tänaval. Foto: Pm

Tallinna Vee selgitusel ei suuda restkaevud nii suure vihmahoo puhul nagu täna Tallinna linnas sademeid kanalisatsiooni juhtida ja ummistuvad, suurema kanalisatsiooni ehitamine poleks samas mõttekas.

Sademevee kanalisatsioonitorud on Tallinna Vee kommunikatsioonispetsialisti Maret Martsepa selgitusel ehitatud võimalikult optimaalselt, arvestades keskmist sademete hulka. «Kui tuleb hästi suur valing vihma, siis kõik ei saagi korraga alla minna, sellega läheb natuke aega,» nentis ta.

Samas ei ole Martsepa sõnul mõttekas ehitada ka suuremat kanalisatsiooni. «Siis keskmise tarbimise puhul, mis meil valdava osa ajast on, ei toimuks sellist isepuhastuvust ja oleks pidevalt ummistused,» põhjendas ta.

Sama probleem on Martsepa sõnul igal pool maailmas. «Väga suure vihma korral võivad kahjuks tõesti lokaalsed ujutused tekkida, aga kui vihma juurde ei tule, kaovad need üsna ruttu,» lausus ta.

Lisaks viib tugev sadu kaevu ka prügi, mis ummistab restkaevu luugid.

Tallinna Veel on praegu väljas lisabrigaadid, mis käivad ja puhastavad ummistunud luuke. «Teeme kõik endast võimaliku, et parem äravool tagada,» ütles Martsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles