ERR.ee: ajateenijate tervis ja ettevalmistus on iga aastaga kehvem

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik-vahipataljoni ajateenijad õppustel..
Üksik-vahipataljoni ajateenijad õppustel.. Foto: Toomas Huik.

Kuperjanovi pataljoni juhid kinnitavad, et teenistusse saabuvate noormeeste füüsiline ettevalmistus ja tervis halvenevad iga aastaga.

Kui politsei, piirivalve ja tolli ühisoperatsiooni käigus avastati narkojoobes uusi ajateenijaid, siis paarkümmend noormeest vajasid arstiabi ja kahte ei saanud üldse vastu võtta, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuperjanovi pataljoni komandör major Toomas Mölsi sõnul oli üks tagasisaadetutest süstiv narkomaan ning teisel oli hammaste olukord halb. «Härral olid esihammaste asemel tehishambad ja ülejäänud hammaste olukord oli selline, et neid polnud võimalik isegi taastada,» ütles Möls.

Allohvitserid, kes noormehi suunavad ja treenivad, on Mölsi sõnul väljaõpetatud kaitseväe lahingukoolis, mis annab piisavalt teadmisi, et allohvitserina hakkama saada.

«Ohvitserid on tulnud kõrgemast sõjakoolist, neile on antud pedgoogilisi teadmisi ja nende vanus on juba selline, et on olemas ka elukogemust natuke,» rääkis ta.

Narkokontrollis põrunutest ütles Võru politsei patrullitalituse komissari Anti Paapi sõnul vaid mõni üksik, et suitsetas kanepit esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles