Kohus saatis rahvusvahelise narkojõugu juhid pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecstasy tabletid.
Ecstasy tabletid. Foto: HANDOUT/REUTERS

Harju maakohus saatis kolmapäeval pikaks ajaks vangi kaks meest, kelle juhitud grupp oli süüdistuse järgi seotud Hollandist ligi viie kilogrammi amfetamiini ning enam kui 10 000 ecstasy tableti Eestissse toomisega.

Harju maakohus karistas narkootikumide veo organiseerijat Ahmed-Aga Gašimovit kümne aasta pikkuse vangistusega ning teda abistanud Andrei Jelinit kuue aasta pikkuse vangistusega. Narkoaine kullereid ning veole kaasaaitajaid, keda oli kohtupingis seitse, karistas kohus kolme kuni kuue aasta pikkuste vangistustega, millest osa määrati tingimisi ja osa reaalselt. Lisaks konfiskeeris kohus süüalustelt kriminaaltulu enam kui 21 000 euro ulatuses.

Keskkriminaalpolitsei töötajad pidasid koostöös maksu- ja tolliameti ametnikega 26. jaanuaril Eesti-Läti piiri lähedal kinni sõiduauto, kui sellega sisenesid riiki kaks naist ja kaks meest. Läbiotsimisel avastati autost ligi viis kilogrammi amfetamiinipulbrit ning kolm kilogrammi ecstasy tablette. Kinnipeetutest kolm on Eesti kodanikud ning üks määratlemata kodakondsusega.

Samal päeval pidasid keskkriminaalpolitsei ametnikud kinni veel neli meest, keda kahtlustatakse narkootikumide veo organiseerimises. Mehed peeti kinni Tallinnas, neist kaks on Hollandi kodanikud ning kaks määratlemata kodakondsusega kohalikku elanikku. Ühtlasi peeti peagi kinni ka üheksas narkoärikate gruppi kuulunud isik.

Kohus võttis prokuratuuri taotlusel üheksast kahtlustatavast kuus, nende hulgas ka Hollandi kodanikud, eeluurimise ajaks vahi alla. "Uurimisandmed näitavasid, et narkootikumide vedu organiseeriti suunal Holland-Soome, kuid on tõenäoline, et osa tabatud ainest oli mõeldud ka Eesti turule paiskamiseks,“ sõnas riigiprokurör Vahur Verte.

Keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegude büroo talitusejuhi Ago Leisi sõnul sai selle transiitkanali avastamine võimalikuks tänu keskkriminaalpolitsei ja Soome tolliameti vahel moodustatud uurimisrühmale. «Meie jaoks on koostöö välispartneritega väga oluline, sest ainult nii saab tõkestada rahvusvaheliste kuritegelike gruppide tegevust,» sõnas Leis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles