Teadvuseta vanainimese kirstu pannud mees jäi surmas süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus arutas riigikohtu poolt esimese astme kohtule tagasi saadetud Toomas Koidu kriminaalasja ja tunnistas kaheksa aastat tagasi Sakla külas 79-aastase teadvuseta naise kirstu toppinud mehe süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest ning karistas teda rohkem kui kaheaastase šokivangistusega.

Kuna Koit on reaalse vangistuse osa juba ära kandnud, vabastas kohus ta vahi alt, kirjutab Meie Maa.

Esimeses kohturingis arutusel olnud tapmissüüdistus kvalifitseeriti seekord ümber surma põhjustamiseks ettevaatamatusest, lisaks tunnistas kohus Toomas Koidu süüdi omastamises, kelmuses ja varguses.

Kohus karistas meest kõigi kuritegude eest kokku kahe ja poole aastase reaalse vangistusega, millest kuulus ärakandmisele kaks aastat, üks kuu ning 25 päeva. Kuna kohtuotsuse väljakuulutamise ajaks oli mees oma karistuse juba ära kandnud, vabastati ta kohtusaalis vahi alt.

Kohtuotsuse järgi tungis Toomas Koit 2003. aasta 20. aprillil varguse eesmärgil Valjala vallas Sakla külas talumajja ning läks koju saabunud ja talle teo toimepanemisel peale sattunud 79-aastasele naisele kallale. Toimunud rüseluse tagajärjel kaotas vanainimene teadvuse, Koit toppis naise katusekambris kirstu, mille tulemusena ohver lämbus. Pärast seda varastas Koit majast jalgratta, mootorsae, raadio, antiikse laevakella, teatrikoti, 6 teelusikat, rahakotist ligi 6000 krooni ja presendist seljakoti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles