Partsi vastus Leedole: see ei ole väike raha, et käia ringi püksilukk lahti, kuhu ka sidrun ära mahuks (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Andres Haabu

Endine majandusminister Juhan Parts teatas Postimehele antud kommentaaris, et riik ei saa alluda ärimehe lõpututele väljapressimistele maksumaksja arvelt.

«On aeg, kus selline nn äri hakkab nurgas seisma või äriajajad tunnetavad kohustust kõnelda maksumaksjate esindajatega lugupeetaval moel,» teatas Parts pärast Saaremaa Laevakompanii juhi Vjatšeslav Leedo eilset avaldust, kus ta ütles, et Väinamere laevaliikluse lammutajad Parts ja Palo (Urve Palo – toim) peaksid nurgas häbenema.

Aastatel 2007–2014 majandus- ja kommunikatsiooniminister rõhutas, et jutt käigu maksumaksjate rahast. «Nii kummaline kui naiivturuusulistele see ka ei kõlaks, võidab riik ise laevu omades kümneid miljoneid eurosid. Seda nii minu plaani kui ka minu järeltulija Urve Palo plaani järgi. 60 miljonit eurot 10 aasta jooksul. Ei ole väike raha, et käia ringi püksilukk lahti, kuhu ka sidrun ära mahuks?» sõnas kunagine peaminister.

Parts leiab, et ei saa olla ühtegi argumenti, et Eesti tulevik ehitatakse 50 aasta vanuste laevadega.

«Eilne info, et riik ostab pea 50aastase laeva (jah, vanaraua) 6 miljoni euro eest ei ärrita avalikkust mitte ainult seetõttu, et järjekordselt näpistati tükike maksumaksjalt, vaid et see haavab Eesti tuleviku usku,» rääkis ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles