Helme: Trumpiga saaks Eesti end turvalisemalt tunda kui Clintoniga (22)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Martin Helme sõnul võib Eesti tunda end turvalisemalt kui Ameerika Ühendriikide presidendiks valitakse Donald Trump.

«Absoluutselt, mitte mingit kahtlust ei ole,» ütles Helme selle kinnituseks ERRi uudisteportaalile.

«Mina arvan, et meile tullakse appi, kui me oleme ennast ise kaitsma hakanud ja see on seisukoht, mida meil erakonnas üldiselt jagatakse,» lisas Helme.

«Donald Trump on selles mõttes alfaisase mõtlemisega ja tema mõtteviis on see, et Ameerika huve tuleb kaitsta jõuliselt. See tähendab seda, et Ameerikal on olemas ressurss, kui on olemas poliitiline tahe ja otsustavus, oma tahe maksma panna ükskõik, millises planeedi otsas. Seda ressurssi ja tahet ei ole olnud viimased kaheksa aastat,» rääkis ta.

Helme ütles veel, et küsimust, kas Ameerika Ühendriigid tuleksid meile Trumpi juhtimisel appi, ei peaks isegi tõusetuma, sest selleks kohustab leping.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles