Ida-Virumaal hukkus liinibussi ja auto kokkupõrkes kolm inimest (22)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Aseri vallas Koogu külas hukkus laupäeva õhtul sõiduauto ja liinibussi kokkupõrkes kolm noort inimest, neist kaks sai surma sündmuskohal ja kolmas suri pühapäeva varahommikul haiglas.

Õnnetuse pealtnägija: neiu tantsis lõbusalt tanklas enne autosse istumist

Õnnetust pealt näinud Olerexi teenindusjaama töötaja Kerli Soomer rääkis, et noored veetsid enne autosse istumist aega tankla gaasiputka juures.

«Nad olid lõbusad ja õnnelikud, neiu tantsis. Siis nad hakkasid ära minema, ma käisin köögis vahepeal ja kuulsin kõva pauku. Nägin, et poisid jooksid tee peale ja hakkasid autot laiali kiskuma. Pikem poiss oli hästi aktiivne, ma nägin kaugemalt teda. Siis tuli auto, mis aitas puksiirköiega ust eest ära tõmmata. Siis nägin, et tüdruk, kes oli enne gaasiputka juures tantsinud, oli pikali maas,» kirjeldas Soomer.

Koogu külavanem: eile raske õnnetus ei olnud selles kohas esimene

Koogu külavanem Kristel Allikmäe rääkis Postimehele, et tankla sisse- ja välja sõit on väga ohtlik ja kohalikud elanikud on kogunud selle ümberehitamiseks allkirju.

«Kiirused on siin suured. Kui sa ei saa kohe vedama, võid jääda suurele bussile või veoautole ette, kui keegi hoogu maha ei võta. Eile õnnetus ei ole siin esimene, ma tean, et rasketest õnnetustest oli see juba kolmas,» rääkis külavanem.

Tema sõnul kogusid kohalikud elanikud tankla allkirju ja viisid maanteeametile, et tankla juurde tehtaks pealesõidu- ja mahasõidurada, kuid midagi ei ole muutunud. Allikmäe sõnul on teemaga tegelema hakanud ka Aseri vallavalitsus ja loodetavasti hakkab nüüd siiski selles osas midagi liikuma.

Esialgsetel andmetel libises tanklast välja sõitnud auto vastassuunavööndisse

Õnnetus juhtus Tallinna–Narva maantee 125. kilomeetril Koogu külas, politsei sai teate liiklusõnnetusest kella 20.55 paiku, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall.

Esialgsetel andmetel kaotas 27-aastane mees tanklast välja sõites ja parempööret sooritades oma BMW üle kontrolli ning libises auto tagaosaga vastassuunavööndisse. Narvast Tallinna suunas liikunud liinibussi roolis olnud 40-aastasel naisel ei õnnestunud paraku kokkupõrget vältida.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid sündmuskohal BMWs kaasreisijatena viibinud 20-aastane naine ja 21-aastane mees.

Sündmuskohalt toimetati haiglasse 27-aastane BMW roolis olnud mees ja kaasreisijana autos viibinud 21-aastane naine. Arstidel ei õnnestunud haiglasse viidud naise elu päästa ja ta suri täna varahommikul.

Liinibussis reisijana olnud 52-aastane naine sai kergemaid vigastusi ja kiirabi andis talle kohapeal esmaabi.

Foto: Eero Vabamägi

Juhi kainuse selgitab välja ekspertiis

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall ütles Postimehele, et praegu ei saa veel öelda, kas sõiduki roolis olnud mees oli tarvitanud alkoholi või uimasteid. «Juhi kainuse selgitab välja ekspertiis,» rääkis Krall.

Autos olnud inimesed olid omavahel head sõbrad

Toimetusele kirjutanud kohalik ütles, et autos istunud inimesed olid omavahel head sõbrad.

Postimehe lugeja sõnul oli BMW vahetult enne avariid sündmuspaiga lähedal asuvat tanklat külastanud ja sealt kummivilinal ära sõitnud. Kuna õnnetuspaigal oli tee vihmast märg, olid teeolud tavapärasest halvemad.

«Politsei avaldab kaastunnet hukkunu lähedastele. Hetkel on veel vara öelda, mis traagilise liiklusõnnetuse põhjustas, aga praegustel andmetel on meil alust arvata, et BMW juht ei arvestanud oma sõidukogemustega ning kaotas vihmast tingitud libedal teelõigul järsult pöörates juhitavuse,» sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Andres Jaggo.

Foto: Eero Vabamägi

Operatiivjuht tuletab juhtidele meelde, et pärast vihmasadu, eriti värskelt asfalteeritud teelõigul, on sileda pinnase tõttu teeolud üpris libedad.

«Sõitma minnes tuleb igal juhil kriitiliselt hinnata oma sõidukogemusi ja arvestada tuleb ka muutlike teeoludega,» lisas Jaggo.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust

Sündmuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus, mida viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest, kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm. Kohus võib süüdimõistmisel sellise teo eest karistada 3-12-aastase vangistusega.

Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis
Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles