Vanglaroima varjanud eksvangile määrati rahakaristus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla.
Murru vangla. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus määras täna endisele vangile Murru vanglas toimunud tapmise varjamise eest ligi 500 euro suuruse rahakaristuse.

Kohus mõistis Vjatšeslav Šlukumi (38) süüdi kuriteo varjamises ning määras talle rahalise karistuse 499 eurot ja 20 senti (üle 7810 krooni), mis tal tuleb tasuda ositi kuue kuu jooksul, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles, et Šlukumi süüasi oli eraldatud suurest Murru vangla endiste vanglajuhtide ja kinnipeetavate kriminaalasjast.

«Šlukum sai teada tapmise asjaolud, kuid otsustas ise tapmise eest karistust kandes oma infot vanglaoludes kiivalt varjata,» nentis Evestus.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi sai Šlukum Murru vangla kinnipeetavana 2006. aasta 4. augustil kell 22–23 telefonivestluses eluaegse vangi Romeo Kaldaga viimaselt teada Ida-Viru kuritegeliku autoriteedi Igor Korseikini surnuks peksmisest ühes kambris ega teavitanud sellest Murru vangla julgeolekuosakonna ametnikke ega ka kriminaalasja uurijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles