Weekendi esimene päev tõi politseile palju tööd

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festival Balticu esimene päev.
Weekend Festival Balticu esimene päev. Foto: Gertrud Alatare

Ehkki Pärnus toimuva Weekend Festivali esimene päev tõi juba mitu kriminaalmenetlust ja kaugelt üle 100 väärteomenetluse, kinnitab politsei, et seni on muusikafestival siiski tõsisemate vahejuhtumiteta möödunud.

Lääne prefektuuri teatel on politsei festivali algusest täna hommikul kella 6ni tegelenud kokku 95 erineva sisuga juhtumiga. Politsei on alustanud viis kriminaalmenetlust ja koguni 139 väärteomenetlust, millest 109 olid liiklusrikkumised. 

Politseijaoskonda toimetati 42 inimest, kellest 29 olid alaealised. Kainenema viidi seitse inimest. 

«Meie eesmärk on välja selgitada, kust alaealised on alkoholi saanud,» ütles Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri.

«Alaealistele alkoholi müümine ja vahendamine on keelatud. Täna tõhustame oluliselt järelevalvet festivalialal ja linnas töötavate kauplejate tegevusele. Kui oleme tuvastanud ettevõtte või inimese, kes on alkoholi alaealistele vahendanud, suhtume sellesse rikkumisesse täie tõsidusega,» ütles ta.

Politsei jaoks on probleeme ilmnenud ajutise liikluskorralduse eiramisega ning parkimise ja peatumise keelu eirajad peavad arvestama sellega, et nende sõiduk teisaldatakse. Lisaks sellele suhtub politsei äärmise tõsidusega muudesse liiklusrikkumistesse.

Peamistel maanteedel on tööl rohkem liikluspolitseinikke, kes liiklust rahustavad. Näiteks peeti eile Raplamaal kinni peaaegu kaks korda lubatud piirkiirust ületanud sõiduki juht.

Tänavatel tööd teinud politseinikud aitasid inimesi vajaliku infoga. On tulnud ka ette juhtumeid, kus sõprade-tuttavatega pole õnnestunud ühendust saada. Selle vältimiseks oleks hea kaaslastega enne kokku leppida, kus ja millal üksteise silmistkaotamisel kokku saadakse. Arvestada tuleb sellega, et festivalialal võib esinda häired mobiilisides.

Politseile on üle antud 32 leitud eset, millest kuus on juba omanikule tagastatud. Peamiselt on kaotatud mobiiltelefone ja rahakotte ning dokumente. Oma vara kaotamisel või võõra vara leidmisel tuleks festivalialal pöörduda politsei telki.

«Väljakutseid ja juhtumeid, millega politseil on vaja tegeleda olnud, on küll rohkem kui tavaliselt, kuid arvestades inimeste arvu, olime selleks valmis,» lisas Sinimeri.

Politsei soovib kaaslinlastele ja festivalikülalistele üksteise suhtes hoolivat ja heatahtlikku käitumist. Politseitööd koordineerib Lääne prefektuuri rajatud staap. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles